55 000 embert szervez ki a Deutsche Telekom

55 000 embert szervez ki a Deutsche Telekom

2007. február 28. 07:40, Szerda
Bércsökkentés a munkaidő növelésével és 55 ezer állás kiszervezése a Deutsche Telekomnál.

Német sajtóértesülések szerint 55 ezer ember munkahelye kerülne kiszervezés a DT német távközlési óriásnál. A Süddeutsche Zeitung című lap szerint nem csak ezt a tervet terjeszti a felügyelő tanács elé a héten René Obermann cégfőnök, hanem az eddig 34 és fél órás munkahetet legkevesebb 40 órásra emelnék, miközben az órabért az eddigi szint alá vinné le a vezetés.

A múlt héten már híre ment, hogy esetleg összesen 60 ezer állást változtatnának meg, elsősorban kiszervezéssel, de a szakszervezeti körökből származó értesüléssel szemben a cég illetékese 45 ezernél valamivel több munkahely átalakításának lehetőségét említette.

A ver.di szakszervezet akkor közölte, hogy tárgyalásokat akar a konszern tervezett átalakításáról, akár nyomásgyakorlás, sztrájk révén is. Elsősorban a szolgáltatási és műszaki részlegek dolgozóit érintené a kiszervezés, létrejönne egy új vállalkozási részleg, a T-Service. Ebbe szerveznék ki a vezetékes részleg, a T-Com dolgozóit. Itt állapítanának meg egy új heti munkaóra-normát, illetve órabért, amely az eddiginél kedvezőtlenebb lenne a dolgozónak, jóllehet nagyjából eddigi jövedelme szinten maradna.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban