Állatvédő csengőhang

Állatvédő csengőhang

2007. február 28. 07:21, Szerda
Kihalástól fenyegetett állatfajok hangját mobiltelefon-csengőhangként terjeszti egy amerikai környezetvédő szervezet, hogy a fajok sorsára irányítsa a figyelmet.

Többek között közép-amerikai nyílméreg-béka brekegését és mexikói szürkefarkas üvöltését is le lehet tölteni csengőhangnak a Center for Biological Diversity nevű, a biológiai változatosság megmaradásáért küzdő szervezet honlapjáról, és már 24 ezren éltek a lehetőséggel. A centrum vezetői azt remélik az akciótól, hogy a mindennapi élet kellős közepébe varázsolja a veszélyeztetett állatfajok problémáját. "Informálni és lelkesíteni akarjuk az embereket" - mondta Michael Robinson, a szervezet vezetője, aki reméli, hogy az ingyenesen letölthető csengőhangok hozzájárulhatnak a környezeti tudatosság erősítéséhez.

Különösen a technikai újdonságokra fogékony fiatalok érdeklődését próbálják felkelteni, "és ezt csak valami érdekes és nagyon menő dologgal lehet" - mondta Peter Galvin, az ötletgazda. Galvin napokon keresztül lapult a panamai dzsungelben, hogy használhatóan rögzíteni tudja a nyílméreg-béka brekegését. Más fajok esetében is hasonlóképpen járt el, és a rendkívül ritka mexikói szürkefarkas hangjáról például éppen a csengőhang akciónak köszönhetően készült az egyetlen felvétel a világon.

Listázás a fórumban