A mások élete - Oscar-jelölt feldolgozás

A mások élete - Oscar-jelölt feldolgozás

2007. március 1. 23:06, Csütörtök
Florian Henckel von Donnersmarck Oscar-nyertes filmje, A mások élete is feldolgozásra kerül. A The Weinstein Co. a remake rendezői pozíciójára Sydney Pollack vagy Anthony Minghella személyét szeretné megnyerni.

Kelet-Berlin, 1983 novembere, hat évvel a berlini fal leomlása előtt: az NDK és állambiztonsági szolgálata még elnyomja a másként gondolkodókat, és kíméletlen megfigyelő-besúgó rendszere mindenkit behálóz.

Ennek a gépezetnek tökéletes fogaskereke Gerd Wiesler százados, akit politikai nyomásra egy sikeres színpadi szerzőre, Georg Dreymanra és élettársára, az ünnepelt színésznőre Christa-Maria Sielandra állítanak. A rendszerhez vakon hű Wiesler mások életét figyelve hamarosan ráébred saját élete kisszerűségére.Íme Florian Henckel von Donnersmarck Oscar-nyertes filmjének története. A dráma a legjobb idegennyelvű film díjával egyből felhívta magára a hollywoodi producerek figyelmét. A leggyorsabban a The Weinstein Co. kapcsolt és már meg is szerezte a remake jogait.

A stúdió komolyan veszi a feldolgozást, ez már a kiszemelt rendezők nevéből is leszűrhető. A remake direktora - a Weinstein-tesók terve szerint - vagy Sydney Pollack vagy Anthony Minghella lesz. A többi részlet ma még nem ismert.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban