Ismét van Mezzo a UPC fővárosi hálózatán

Ismét van Mezzo a UPC fővárosi hálózatán

2007. április 5. 13:53, Csütörtök
A UPC fővárosi előfizetőinek a továbbiakban sem kell nélkülözniük az opera- és balett-előadásokat, komoly-, világzenei és jazz műsorokat sugárzó MEZZO televíziós csatorna adását. A kábeltelevíziós szolgáltató a korábbi döntését felülvizsgálva a mai napon visszahelyezte alapcsomagjába a francia kulturális tévé adását.

A UPC elismeri: hibázott, amikor korábban úgy döntött, hogy a MEZZO továbbítását április 1-jétől megszünteti kínálatában. A cég közleménye szerint kínálatnak egy újabb népszerű magyar nyelvű csatornával történő bővítése a jelenlegi korlátozott műszaki körülmények között - kényszerűen - csak egy meglévő csatorna cseréjével volt lehetséges. Bebizonyosodott azonban, hogy a tudományos alapossággal elvégzett nézői felmérések és rendelkezésre álló egyéb statisztikai adatok ehhez nem biztosíthatnak tökéletes, objektív fogódzókat. A közvetlen előfizetői és társadalmi visszajelzések ezért lényeges adalékként, hasznos segítségként szolgálnak a felmérésekhez. A MEZZO kapcsán tapasztalt reakciók is azt mutatják, hogy a vizsgálati adatok nem nyújtottak kellő támpontot, így a döntés nem lehetett kellően megfontolt, ezért azt felül kellett vizsgálni.

A csatorna visszahelyezését azonban csak a műszaki és jogi feltételek tisztázásával lehetett megoldani, emiatt a nézők néhány napig nem láthatták ezt a programot. Ezért a UPC ezúton is elnézését kér. Végül a digitális átállásra fenntartott tartalék csatorna felhasználásával sikerült lehetővé tenni, hogy a zenerajongók továbbra is élvezhessék kedvenc adásukat. A MEZZO-t a budapesti előfizetők az új helyén, a hipersáv ESB 33-as csatornáján, a 399,25 MHz-en találhatják meg. A UPC közleménye szerint továbbra is törekszik arra, hogy programkínálatát folyamatosan gazdagítsa, s ezáltal a társadalomban meglévő valós nézői igényeknek és érdeklődési köröknek minél inkább megfelelő választékot állítson össze. Ehhez az eddigieknél is jobb feltételeket teremt majd a jelenleg használt analóg műsortovábbítást hamarosan felváltó digitális kábelszolgáltatás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban