Félmillióan regisztráltak eddig az ügyfélkapun

Félmillióan regisztráltak eddig az ügyfélkapun

2007. április 5. 16:45, Csütörtök
Az elmúlt két évben közel fél millióan regisztrálták magukat a közigazgatási ügyintézésre szolgáló ügyfélkapun - tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikuskormányzat-központ sajtóirodája.

Az állampolgárok egységes ügyfélbeléptető és azonosító rendszerén, az ügyfélkapun, amely két éve indult, április első napjáig félmillióan regisztráltak - olvasható a közleményben. A www.magyarorszag.hu oldalon található információk szerint az itt elérhető ügyfélkapun keresztül letölthetőek - egyebek mellett - az adó- és járulékbevalláshoz szükséges dokumentumok, megtalálható az okmányirodák elérhetősége, okmányirodákhoz tartozó ügyek indíthatók el, vagy időpont foglalható.

Az ügyfélkapun van lehetőség - egyebek mellett - a nyugdíj e-ügyintézésére, foglalkoztatott bejelentésére, adatszolgáltatás letiltására, de rendelkezésre állnak taj-kártyával kapcsolatos szolgáltatások is. Ez utóbbi körbe tartozik például a betegéletút, a jogviszony-lekérdezés, vagy éppen a taj-szám érvényességének ellenőrzése. Az ügyintézés mellett az ügyfélkapu számos hasznos információval is szolgál. Így például olvashatók az oldalon a házasságkötéssel, gyermekvállalással, lakásvásárlással, valamint az ide tartozó kedvezményekkel kapcsolatos tudnivalók. Emellett az oktatás vagy az adózás témakörébe tartozó, illetve a vagyonnal kapcsolatos információk is megtalálhatók.

Az ügyfélkapu összesen mintegy 400 szolgáltatást nyújt a polgároknak, akik március végéig mintegy kétmillió tranzakciót hajtottak végre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban