A spanyol Telefónica is pályázik a Telecom Italia-ra

A spanyol Telefónica is pályázik a Telecom Italia-ra

1970. január 1. 01:00, Csütörtök
Az olasz Corriere della Sera lap értesülése szerint a spanyol Telefónica távközlési konszern ajánlatot készül tenni a Telecom Italia társaságot ellenőrző Olimpia holding többségi részesedésére 3,00 eurós árfolyamon.

Az Olimpia anyavállalata a Pirelli el kívánja adni 80 százalékos tulajdonrészét. Az Olimpia megvásárlása gyakorlatilag a Telecom Italia feletti ellenőrzés megszerzését jelenti, mivel a holding 18 százalékos részesedéssel rendelkezik az olasz távközlési konszernben. Minthogy a fennmaradó részvényhányad kisbefektetők kezében van, a "kisebbségi" pakett is elegendő a társaság irányításához. Az amerikai AT&T és mexikói Amercia Movil távközlési konszernek - amelyekkel a Pirelli exkluzív tágyalásokat folytatott - 2,82 eurós árfolyamon tettek ajánlatot.

A Telefónica vizsgálja közös ajánlattétel lehetőségét az olasz Intesa Sanpaolo és Mediobanca pénzintézetekkel. Az ajánlat megtételére feltehetőleg csak április 30-at követően kerül sor, miután lezárult a Pirelli és az amerikai-mexikói csoport között folyó tárgyalások első menete.

Az olasz kormány számos tagja igyekszik megakadályozni a legnagyobb olasz távközlési konszern külföldi kézbe kerülését. A társaság vezetékes- és mobiltelefon, valamint szélessávú internetes szolgáltatásokat nyújt Olaszországban, de érdekeltségei vannak még Brazíliában, Hollandiában, Németországban és Franciaországban is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások