Az Oracle oktatási partnere lett a Számalk

Az Oracle oktatási partnere lett a Számalk

2007. április 19. 08:34, Csütörtök
Oracle Hungary és a Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. Oracle University Education Partner-i megállapodást írtak alá, így új szereplővel bővült a hivatalos Oracle oktatóközpontok sora Magyarországon. Az együttműködés a Számalk számára portfolióbővítést, az Oracle számára a növekvő oktatási igényeknek megfelelő erőforrás-fejlesztést jelent.

Az Oracle University az informatikai szakemberek, üzletági vezetők és végfelhasználók számára nyújt képzést az Oracle termékekhez kapcsolódóan. Az oktatást az Oracle egyrészt a saját oktatóközpontjában, másrészt az ezzel egyenértékű szintet garantáló Education Partnereken keresztül végzi. Az Oracle-nek Magyarországon mindeddig egyetlen ilyen partnere volt (IQSoft - John Bryce Oktatóközpont), a most létrejött együttműködést ezt a kört bővíti a Számalk belépésével. Az Oracle az új partnere révén az országosan egyre növekvő képzési igényeknek is meg tud felelni, hiszen a Számalk országszerte 21 konzultációs központtal valamint 200 főállású illetve óraadó tanárral rendelkezik.

A Számalk Zrt. több mint 200 féle rövidtávú IT és menedzsment felnőttképzést és hozzá kapcsolódó oktatási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. 2007-es évben terveik szerint 6-8 Oracle termékekhez kapcsolódó képzést (30-40 fő) indítanak. A Számalk a népszerű PL/SQL és adatbázis-adminisztrációs képzések mellett az Oracle Fusion Middleware koncepciójához kapcsolódó Java programozási és webes alkalmazásfejlesztési, üzemeltetési, oktatási irányvonalat szeretné képviselni. A cég az oktatások finanszírozási megoldásaiban is teljes körű segítséget nyújt a szakképzési hozzájárulás felhasználástól kezdve a pályázati források kiaknázásig.

Az Education Partneri megállapodás magas minőségi követelményeket állít a partnerrel szemben, és egyben szoros együttműködést kíván meg. Az Oracle a megállapodás megkötése előtt ellenőrzi és minősíti az oktatási helyszíneket, a tanárokat és a tananyagot is. A Számalk mindezeknek a követelményeknek messzemenően megfelelt, így mostantól kínálatában már megjelennek az Oracle tanfolyamok. Az oktatás az Oracle tananyagai alapján a Számalk saját tantermeiben és oktatóival folyik.

“Úgy látjuk, hogy az Oracle rendszerek és megoldások iránti kereslet az elmúlt években folyamatosan növekszik, és a nagyvállalati szféra mellett egyre inkább a kis- középvállalatok is célközönséget képezhetnek, ezért indokolt volt a nyitás ezen oktatási üzletág irányába. Kiemelt, nagyvállalati ügyfeleinknél már korábban is volt Oracle oktatási igény, de ezeket akkor még csak testre szabottan, nem pedig hivatalos, meghirdetett tanfolyami keretek között tudtuk megvalósítani." - mondta el Nyisztor József, a Számlak Zrt. továbbképzési részlegének igazgatója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások