Játék lesz a Hősökből

Játék lesz a Hősökből

2007. július 30. 21:14, Hétfő
A népszerű sci-fi sorozat sikere után talán nem is meglepő, hogy az NBC és az Ubisoft közösen bejelentették: játék készül a sorozatból.

A műfajok közti vándorlás manapság már természetes, legyen szó akár mozifilmről adaptált játékról vagy annak ellenkezőjéről. Az Ubisoft nagyon is elszántnak tűnik a képregény alapú sorozat átemelésében egy játékvilágba. Már korábban felröppentek a hírek, hogy a francia kiadó komolyabb figyelmet fordít népszerű sorozatok cross-platform megvalósítására, de csak mára derült ki, hogy ez nem csak a korábban bejelentett Lostra, hanem az NBC még újoncnak számító sorozatára is vonatkozik.

A Heroes az Egyesült Királyságban épphogy csak most debütált, ezért ott komoly lelkesedés alakulhat ki a játék tervezése nyomán. A sorozat története pedig nem is olyan rossz játéksztori, hiszen lehetőségek tárházát rejti egy olyan világ, ahol egyszer csak emberek százai ébrednek úgy fel, hogy valamilyen emberfeletti képességgel rendelkeznek.

Egyelőre az nem teljesen tiszta, hogy milyen platfor­m(ok)ra készül majd el a játék, de Christian Salomon, az Ubisoft vezér­igazgató-helyettese azt nyilat­kozta, hogy a Heroes játék­ban a felhasz­nálók képesek lesznek "köz­vetlen kapcso­latba kerülni a soro­zat elbű­völő világával". Ez az utalás akár egy MMORPG-t is jelenthet, de sokkal reálisabbnak tűnik egy akció-kaland, amiben több­játékos mód is helyet kap. Ez utóbbi elkép­zelést erősíti a sorozat atyja, Tim Krieg egyik nyilat­ko­zata, amiből az derül ki, hogy PC, X360 és PS3 platfor­mon is megjelenik majd a prog­ram valamikor 2008 végén. Mivel a második évad az USA-ban idén szeptem­berben indul, ezért való­színű, hogy vagy a második évad lezárása után, vagy a harmadik évad kezde­tére időzítik a játék premierjét.

A Heroes egyébként nem az egyetlen sorozat, ami átvándorol a játékok közé, hiszen éppen az Ubisoft fejleszti montreali stúdiójában az ABC csatorna évek óta népszerű sorozata, a Lost adaptációját is. A Lost eredetileg 2007. év végén jelent volna meg, de már most biztos az átcsúszás 2008. első negyedévére. A projektről legalább már az kiderült, hogy PC-n és mindkét nagy konzolon, X360-on és PS3-on is elérhető lesz majd.

A Heroes játékról egyelőre keveset árultak el, de muszáj volt a leplet elhúzni valamiről, ezért a Lost részleteibe avatták be a nagyközönséget. Egy trailer bemutatása mellett elárulták, hogy a játék a filmből megismert járat utasainak egy eddig nem ismert történetét dolgozza majd fel. A Lost rajongók örömére a sorozatból megismert helyszínek és szereplők is komoly helyet kapnak majd a játékban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások