A játékpiac felé kacsingat az Apple

A játékpiac felé kacsingat az Apple

2008. február 14. 12:28, Csütörtök
A cég új beadványában védjegyének és márkanevének frissítését kérte az USA-ban, ez pedig utalásokat tartalmaz bizonyos hordozható és asztali játékgépek esetleges megjelenésére.

Az Amerikai Szabadalmi Hivatalhoz február elején eljuttatott beadványban azt kérik az illetékesektől, hogy módosítsák a cég védjegyének leírását. Ez ugyanis a jövőben tartalmazni fogja a hordozható és asztali szórakoztatói eszközökre, játékgépekre és egyéb szórakoztató megoldásokra vonatkozó kitételeket is, amelyek révén elemzők arra számítanak, hogy a vállalat komolyan fontolóra vette belépését a videójátékok és az azokat futtató eszközök, vagyis a konzolok piacára.


Rajongók által készített koncepciórajz

A pletykát tovább erősítette, hogy újabb állásokat hirdettek meg az érdeklődő szakemberek számára, amelyekben kifejezetten játékfejlesztéshez szükséges pozíciókat ajánlanak betöltésre. Egyre több jel mutat arra, hogy mindez nemcsak az iPod-készülékekre megjelenő egyszerűbb játékokhoz kell, hanem a cég vezetésének komoly tervei vannak a konzolok szegmensében is. Egyesek máris arról beszélnek, hogy 2009-ben az Apple is elkészítené saját asztali konzolját, azt azonban érdemes aláhúzni, hogy a beadványban a hordozható megoldásokat részesítik előnyben, ezek a változatok kaptak nagyobb hangsúlyt.

Mindebből azt szűrik le az elemzők, hogy Steve Jobs és kollégái számára a Nintendo DS és a Wii sikere követendő példaként jelenik meg, és mivel a cég helyzetéből kifolyólag jó eséllyel dobnának piacra egy saját hasonló terméket, ezt a lehetőséget nem fogják kihasználatlanul hagyni. Az is előfordulhat, hogy 2010-11 táján, amikor lassan esedékessé válik a jelenlegi konzolgeneráció leváltása (bár a Microsoft és a Sony ezt ma még erősen tagadja), az Apple is beszállna a versenybe, és saját asztali és hordozható termékekkel jelenne meg a piacon. Mindez valószínűleg a Macontosh számítógépek népszerűségét is megdobná és egycsapásra a megszokottnál jóval több játék készülne el a platformra.

Az Apple nem fűzött kommentárt a hírhez, így konkrétumok híján várnunk kell, amíg újabb jel érkezik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások