Könyörögnek a kiadók a PS3 árcsökkentéséért

Könyörögnek a kiadók a PS3 árcsökkentéséért

2009. július 7. 09:18, Kedd
Újabb játékkiadó cég vezetője árulta el, hogy számos alkalommal kérte a Sonytól a konzol árának csökkentését, konkrét választ azonban soha nem kapott a gyártó részéről.

Arról már több alkalommal beszámoltunk, hogy a játékfejlesztő és -kiadó cégek folyamatosan ostorozzák a Sonyt annak árpolitikája, egészen pontosan a PlayStation 3 konzolok árcímkéi miatt. Legutóbb egy meglehetősen nagy név, az Activision feje nyilatkozott a kérdésben, azzal fenyegetve meg a japán óriást, hogy bojkottálni fogják a platformot, amennyiben tovább késlekednek a szükséges lépések megtételével, most pedig egy szigetországi kiadó részéről hangzott el hasonló panasz.

A korábban külön tevékenykedő Tecmo és Koei cégekből április elsején megalakult Tecmo Koei vezérigazgatója adott interjút a CVG weboldalnak, ebben pedig kiemelte, hogy minden egyes kommunikáció, a Sony embereivel folytatott beszélgetése során rákérdez egy esetleges árcsökkentés valószínű időpontjára. Ezen kérdéseire azonban soha nem kapott konkrét választ, így (bár azt bevallja, hogy nem ismeri a cég pontos helyzetét) komoly aggodalom tölti el a konzol jelene és jövőre kapcsán. A fejlesztők és kiadók számára mindenképpen kedvező lenne egy ilyen lépés, a Sony azonban még mindig vár ezzel.

A kiadó nem ismeretlen név Japánban, sőt a nagyok közé tartozik, hiszen olyan címek megjelenése fűződik hozzájuk, mint a Dead or Alive, a Ninja Gaiden, a Tecmo Bowl, a Dynasty Warriors, a Samurai Warriors, illetve a Nobunaga's Ambition. A Sony valószínűleg a játékrészleg megrendült anyagi helyzetét szeretné stabilizálni a konzol árának befagyasztásával, ám ennek legfontosabb eredménye eddig az volt, hogy magabiztosan az utolsók a jelenlegi generáció versenyzőinek listáján, miközben a Wii és az Xbox is kedvezőbb eredményeket mutathat fel. Így hiába könyörögnek a kiadók az árcsökkentéséért, kedvező választ még mindig nem kapnak az óriástól.

Kérdés, hogy a Sony meddig tudja kihúzni a jelenlegi stratégiával - a könyörgés-követelés hamarosan olyan erőssé válhat, hogy nem fogják tudni lesöpörni azt az asztalról. Bár a múlt héten felmerült a pletyka, hogy olcsóbb megoldással készülnek, ezt egyelőre szintén nem erősítették meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások