Németország - jöhet az internetes viselkedési kódex?

Németország - jöhet az internetes viselkedési kódex?

2009. július 24. 16:48, Péntek
Újabb érdekes elképzeléssel állt elő Ursula von der Leyen német család-, ifjúság-, idős- és nőügyi miniszter. Szerinte szükség van egy online viselkedési kódexre.

A Brüsszelben született Ursula von der Leyent nem igazán érdeklik a népszerűségi mutatók. Eltökélt nő, aki a fejébe vett dolgokat szereti keresztülvinni. Ezt jól bizonyítja, hogy a pedofiloldalak elleni zéró toleranciás harc meghirdetése után újabb vitákat kiváltó elképzelést ismertetett.

"Politikai és emberi értelemben is komolyan veszem azokat, akik tiltakoznak a gyermekpornográfia elleni küzdelemben bevezetendő hozzáférés-blokkolások ellen. Üdvözlöm a kiállásukat. De én a saját pozíciómat képviselem, hogy az internet sem jog nélküli terület és hogy a kommunikációs szabadságnak is megvannak a korlátai, ha valaki(k) méltósága sérül. Nem lehet tolerálni, hogy a világhálón megerőszakolt gyerekek képei jelenjenek meg. A Zensursula név sem ütött szíven. Ellenkezőleg kitűnőnek találtam. Ez hozzátartozik a politikai vitákhoz" - szögezte le exkluzív interjújában a politikus.

Ursula von der Leyen elmondta, hogy vannak olyan területek, ahol további lépések szükségesek. Ilyen például a közösségi portálok világa. Azt szeretné, hogy ha ezeknek a kommunikációs fórumoknak az üzemeltetői az illetékesekkel és vele közösen egy online viselkedési kódexet dolgoznának ki.

"A fiataloknak tudniuk kell, hogy a chatszobákban vannak rossz szándékú felnőttek is. Az online zaklatásokat sem nem lehet tolerálni. A blogokban, fórumokban és chateken tiszteletteljes viselkedésnek kell megvalósulnia és ennek magától értetődőnek kell lennie. A biztonságot, a korrektséget és a tiszteletet egyesíteni kell az interneten" - tette hozzá a német család-, ifjúság-, idős- és nőügyi miniszter.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások