2010 végén jöhet a Project Natal

2010 végén jöhet a Project Natal

2009. augusztus 1. 11:36, Szombat
Ezúttal külső forrásból származó kijelentés alapján forrósodott fel a hangulat a Microsoft által fejlesztett, következő generációs vezérlőtechnológia körül.

A friss információ érdekes módon nem a Microsoft háza tájáról, hanem a THQ főhadiszállásáról érkezett, itt ugyanis Brian Farrell vezérigazgató az első negyedéves eredmények ismertetése közben ejtette el a fontos részletet. Pontos dátum ugyan még nincs, ám nagyon úgy tűnik, hogy a nagy érdeklődést kiváltó megoldásra még egy teljes évet várni kell majd.

Farrell egészen pontosan arról beszélt, hogy idén ősszel újabb árcsökkentésekre számítanak, bár a részletekről nem ejtett szót, ezt inkább a hardvergyártó cégek illetékeseire bízza. Számukra teljesen egyértelmű, hogy a háromból legalább két gyártónak lépnie kell, amennyiben a számokat és a piaci eredményeket nézzük - mérget azonban nem vehetünk erre, hiszen például a Sony mindeddig makacsul ellenállt. Azt azonban a vezető elárulta, hogy a Project Natal kódnéven fejlesztett, mozgást, hangot és arcmimikát érzékelő kamera, valamint a hozzá kapcsolódó egyéb perifériák 2010 vége felé jelenhetnek meg.


A Natal érkezéséről eredetileg maga Steve Ballmer vezérigazgató beszélt, ő azonban egy új Xbox konzol érkezését lebegtette meg, amely kijelentést ezután a szoftvercég marketingesei és szóvivői javítottak ki. Erről ugyanis nincs szó, hiszen a Natal név a speciális vezérlőtechnológiát takarja, amely mindeddig nagyon pozitív visszhangot váltott ki a tesztelők és a külső szakértők részéről. Később Bill Gates megemlítette, hogy a fejlesztés PC-re is megjelenik, azzal akár az Office csomagot is irányítani, vezérelni tudjuk majd, bár ez nyilván a házimozi és egyéb szórakoztatói rendszereknél tűnik logikus lépésnek.

Az őszi árcsökkentéseket követően tehát nagyjából egy év csendre számíthatunk, ezután indul majd az igazi roham - legalábbis így véli a THQ első embere.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások