Érkezőben az olcsóbb PS3

Érkezőben az olcsóbb PS3

2009. augusztus 20. 10:22, Csütörtök
Megannyi pletyka és meg nem erősített híresztelés után végre megérkezett a hivatalos bejelentés: PS3 Slim néven érkezik az olcsóbb változat, néhány módosítással.

A Sony a Kölnben megrendezett Gamescom Expo alatt jelentette be az ú változat érkezését, amelyről néhány részletet is közöltek, ezt pedig pontos megjelenési dátummal egészítették ki. Eszerint a PS3 Slim szeptember első napján jelenik meg az Egyesült Államokban és Európában, 300 dolláros, illetve 300 eurós áron.

A nevéhez illően kisebbre sikerült példány egészen pontosan egyharmaddal vékonyabb és könnyebb az elődöknél, amelyekből jelenleg a 80 és a 160 GB-os változat kapható. A Slim 120 GB-os merevlemezzel érkezik, a módosítások listája azonban meglehetősen hosszúra sikerült, ezen ugyanis megtaláljuk a külső apró változtatását (az eddig sima felület könnyen észrevehető textúrát kapott), valamint a teljes belső átrendezést.

A vezérigazgató elmondása szerint szinte mindent áthelyeztek a dobozban, az alapoktól kellett újragondolniuk az egyes komponensek elhelyezkedését, hogy mindennek helyet szorítsanak a szűkös belsőben. A 60 nanométeres Cell processzort annak új, 45 nanométeres változata váltja fel, azonos órajelen, ám kisebb mérettel és szintén egyharmaddal csökkentett fogyasztással (és persze kisebb zajjal, ami a hűtést illeti).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A perifériák nem változtak, a dobozon továbbra is 2 USB-csatlakozót, valamint a Wi-Fi adaptert találjuk meg, ehhez ezúttal sem társul infravörös érzékelő, vagy PS2-kompatibilitás. A merevlemezt viszont a doboz elejére hozták, ennek cseréje könnyen, a garancia elvesztése nélkül végrehajtható, mindössze két csavart kell leoperálnunk a burkolat felnyitásához. A konzolt viszont elődeivel ellentétben kizárólag vízszintes pozícióban használhatjuk, kivéve, ha beszerezzük a 24 dollárba kerülő állványt, amely lehetővé teszi a függőleges üzemelést.

A 80 és 160 GB-os változatokat fokozatosan kiszórják majd a készletről, a Slim megjelenésével egy időben pedig a 3.0-ás firmware verzióra állnak át minden vonalon. A Sony emellett a GamesComon jelentette be a PlayStation Network hálózatának európai megjelenését is. Novembertől kezdve a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban élő PlayStation 3 tulajdonosok az online szolgáltatásokon keresztül vehetnek, vagy bérelhetnek filmeket, amelyeket a konzoljukon keresztül nézhetnek meg.

A Sony bejelentését az Electronic Arts játékfejlesztő és kiadó vezérigazgatója, John Riccitiello rendkívül pozitív döntésként értékelte. Riccitiello hozzátette, hogy a PlayStation 3 árának csökkentése "merész lépés a Sony részéről, de egyértelmű, hogy épp a megfelelő pillanatban történt." Aki pedig a hordozható PSP készülékeknél vár újításokra, annak jó hír, hogy a kisebb, 100 MB alatti játékokat a PlayStation Network keretében fogják árulni, letölthető formában. A Minis névre keresztelt platform célja ugyanis ezen könnyebb, olcsóbb játékok beszerzésének megkönnyítése.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások