Jól mutatkozott be a PS3 Slim

Jól mutatkozott be a PS3 Slim

2009. szeptember 11. 09:56, Péntek
Sikeres volt a vékonyabb és kisebb konzol bemutatkozása az Egyesült Királyságban, ahol rövid idő alatt több mint tízszeres eredményt produkált.

A brit Chart-Track igazgatója arról számolt be egy interjúban, hogy a második hét során lenyűgöző eredménnyel szerepelt a szigetországban a PS3 Slim, amelyből eddig több mint 40 ezer példány kelt el, a növekedés üteme pedig az első héthez képest 1000 százalék felett van. Adataik nagyjából egybevágnak a Sony bejelentésével, miszerint az új jövevény eredménye durván 20 százalékkal marad el a PS2 Slim 2004-es bemutatkozásától - akkor 50 ezer példányt adtak el ilyen rövid idő alatt.A PS3 Slim ezzel magabiztosan vezeti a listát, az év 36. hetében maga mögé utasította az összes többi riválist, még a Nintendo Wii sem tudta tartani a lépést, az Xbox 360 pedig a maga részéről 29 százalékos növekedést tudott felmutatni. Ugyanezen idő alatt (a 35. hét eredményeihez képest) a szoftveres eladások 17 százalékkal nőttek a Sony háza táján, amivel az Xbox 360 és a Wii mögött a harmadik helyet kaparintották meg, Többen máris összehasonlították a mostani debütálást a PS2 Slim öt évvel ezelőtti bemutatásával, és bár annak idején még ennél is több példány kelt el, ez rögtön megmagyarázható az akkor olcsóbb árakkal.

Időközben az Eurogamer arról számolt be, hogy a Sony egy újabb Slim változattal készül, amely nagyobb merevlemezzel és magasabb áron érkezne. Az új példány az értesülés szerint 250 GB-os háttértárolót kapna, ára pedig a kontinensen 350 euró lenne, ami 350 dolláros tengerentúli címkét sejtet. Nagy kérdés, hogy mennyire éri majd meg a játékosoknak a nagyobb változat, amely rögtön nem olyan vonzó, legalábbis az árat alapul véve.

A cég a Slim megjelenésével gyakorlatilag véget vetett a 160 GB-os PS3 pályafutásának, valószínűleg erre alapozva gondolják úgy, hogy esélye lehet a sikerre a megnövelt kapacitású példánynak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások