Nem vásárolja fel az EA-t a Microsoft

Nem vásárolja fel az EA-t a Microsoft

2009. szeptember 26. 15:56, Szombat
A Microsoft illetékese határozottan tagadta, hogy az EA felvásárlását terveznék a játékpiacra való betörés érdekében, mások viszont a célkeresztben találhatják magukat.

A szoftvercég a hét közepén kénytelen volt hírügynökségeknek nyilatkozni a kérdésben, miután az interneten olyan pletykák bukkantak fel, amelyek az Electronic Arts felvásárlását is lehetséges opcióként említették meg. A Microsoft tagadta, hogy ilyen irányú terveik lennének, ám arról nem voltak hajlandók nyilatkozni, hogy vajon tárgyaltak-e az EA vezetőivel egy ilyen lehetőségről.A kiadó napjainkban igen jól teljesít, piaci értékét több mint 6 milliárd dollárra becsülik, ami még a szoftvercégnek is sok lehet. A jó eredményt az igen széles termékpalettával, valamint az egymástól eltérő platformok határozott támogatásával magyarázzák, itt ugyanis a konzolok mellett a személyi számítógépek továbbra is fontos szerepet kapnak. Egy esetleges felvásárlás a spekulációk szerint többek között a PC-s és PS3-as kiadványok visszafogását jelentené (hogy a Microsoft helyzethez juttassa saját platformját), amely nyilván csökkentené a cég bevételeit, így ez nem lenne járható út.

A hírrel, valamint a cáfolattal kapcsolatban többen megjegyzik, hogy nem egy médiaóriás érdeklődik igen hangsúlyosan a játékpiac szereplői iránt. Itt lehetséges befektetőként, illetve felvásárlóként jelenik meg a Time Warner, a Viacom, valamint a Walt Disney, a célpontok között pedig olyan neveket említenek, mint a THQ, illetve a Take-Two Interactive Software. Utóbbi lehetőségek nyilván szintén pletykaszinten mozognak, mindenképpen figyelmeztető jel azonban, hogy a piaci elemzők komoly eshetőségként számolnak egy ilyen lépéssel.

Amint valóra válik valamelyik opció, mindenképpen beszámolunk róla, hiszen ez minden bizonnyal komolyan érinti majd az adott kiadó terveit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások