Filmletöltések már PlayStation segítségével is

Filmletöltések már PlayStation segítségével is

2009. november 23. 23:04, Hétfő
Az Apple és a Microsoft után egy újabb multinacionális cég, a Sony is ki akarja hasítani a maga szeletét a filmletöltési piacból.

A PlayStation 3 konzolok tulajdonosai kereken 2000 különböző filmet tölthetnek le Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Németországban és Franciaországban. A bejelentéskor a londoni Soho-negyedben álló kétszintes házban már alig fért el a gyülekező tömeg, a japán vállalat munkatársai alig tudtak rendet tartani. "Remélem, hogy nem csak a borainkat fogjátok meginni, hanem az új videoportálunkat is kipróbáljátok" - üdvözölte Mark Hardy, a PlayStation európai marketingvezetője a megjelent vendégeket.

"A dolog rendkívül egyszerű. Egyszerűen kiválasztjátok a nektek tetsző filmeket, ráklikkeltek, kényelmesen elhelyezkedtek a fotelben és megnézitek" - ismertette a szolgáltatás lényegét a vezető. Hardy közölte, hogy a kínálatban nem csak a saját műveik szerepelnek, hanem megtalálhatók az összes nagy hollywoodi filmstúdió (20th Century Fox, Paramount Pictures, Universal Pictures, Walt Disney stb.) alkotásai is. A Sony vezetői emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden országban a lakosok számára a helyi filmstúdiók kínálata is elérhető legyen, így például Németországban a Constantin, a Kinowelt és az Universum Film által készített, illetve kiadott filmek is kiválaszthatók.


A kínálatban egyaránt megtalálhatók az új kiadások, mint a Transformers 2 és a régi klasszikusok."Minden héten legalább 50 további filmmel bővül majd a katalógus, így egy éven belül összesen 4500 művet fog tartalmazni" - ígérte Hardy. Az új szolgáltatás ára gyakorlatilag megegyezik az Apple TV és a Microsoft Xbox hasonló szolgáltatásának áraival. A normál felbontású filmek kölcsönzése 2,99, a nagy felbontásúaké 3,99 euróba kerül. A legolcsóbb megvásárolható filmekért 7,99 eurót kell fizetni. A kölcsönzött művek legfeljebb 14 napig tárolhatók a számítógép vagy a notebook merevlemezén. az egyszer elindított alkotások pedig legfeljebb a startot követő 24 órában tekinthetők meg.

"Egy új terméket kínálunk azoknak az embereknek, akik lusták elmenni a videotékákba és inkább a foteljükből vásárolnak filmeket. De vannak persze olyanok is, mint én, akik továbbra is szeretik a polcokon rendezgetni a DVD-kazettákat" - jegyezte meg végül Mark Hardy.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások