Informatikai fejlesztés a Tolna megyei könyvtárakban

Informatikai fejlesztés a Tolna megyei könyvtárakban

2010. május 27. 20:46, Csütörtök
Több mint százmillió forintos európai uniós támogatással digitalizációt előkészítő informatikai fejlesztés indul a Tolna megyei könyvtárakban - közölte a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár igazgatója csütörtökön Szekszárdon.

A megyei könyvtár 12 millió forintot technikai, 50 millió forintot tartalmi fejlesztésre fordíthat; a pályázó, nyolctagú konzorcium többi tagja további 50 millió forintot ugyancsak internetes tartalomfejlesztésre költhet - mondta Liebhauser János. A fejlesztések a megyei könyvtár mellett a Tolna Megyei Levéltárban, a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban, valamint a bonyhádi, tolnai, paksi, dunaföldvári és bátaszéki könyvtárban valósulnak meg. A pályázati program részeként az olvasáskultúrát népszerűsítő programokat és képzéseket is szerveznek.

A támogatásból az Illyés Gyula Könyvtárban nagy tömegű digitális tartalom tárolására alkalmas szervereket telepítenek, és olyan internetes felületet dolgoznak ki, amely képes megjeleníteni a szövegeket a felhasználók számára - mondta a megyei könyvtár igazgatója, hozzátéve, hogy a fejlesztéssel egyelőre a könyvtári digitalizálás kereteit teremtik meg. A tervek szerint később több tízezer kötetet, elsősorban Tolna megyei helyismereti irodalmat tesznek így hozzáférhetővé regisztrált olvasók számára - közölte Liebhauser János.

Listázás a fórumban