Jövőre jön az első webOS tábla

Jövőre jön az első webOS tábla

2010. augusztus 12. 18:21, Csütörtök
A HP két idei fejlesztés után harmadikként dobja majd piacra első webOS tábláját, míg a Samsung szintén tábla PC-vel készül, amely már a következő hónapban debütálhat a nagyközönség előtt.

Elsőként a HP terveiről futott be újabb hír, ebből pedig megtudhattuk, hogy a HP Personal Sytems Group első embere az alkalmazottak előtt tartott beszédében megemlített bizonyos konkrétumokat, így egyszerre három készülékről is információk derültek ki. Ezen három megoldásból kettő még idén, a harmadik pedig a következő év elején bukkan majd fel.

A jelek szerint a cég a kezdeti időszakban biztosra játszik (arról már korábban olvashattunk, hogy netbook megoldásukra Windows kerül a webOS helyett), így az első tábla, amelyet főként vállalati felhasználásra szánnak, a Windows 7 operációs rendszert futtatja majd, míg a második változat valószínűleg az Android 2.1-es verziójára épül - ez utóbbi már a végfelhasználókra koncentrálhat. Ezek a készülékek Slate 500, illetve eStation Zeen néven jelennek meg, a 2011 első negyedévében érkező webOS tábla viszont egyelőre Hurricane kódnéven szerepel, és sajnos egyelőre mindössze ennyit tudunk róla.


A Samsung a maga részéről szintén készül saját tábla PC-ivel, itt pedig a beszámolókban a Galaxy Tab elnevezésű megoldást emelik ki, amely várhatóan a jövő hónapban megrendezésre kerülő IFA Berlin 2010 alatt mutatkozik majd be a szélesebb közönségnek. A Galaxy Tab 7 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, Android 2.2 operációs rendszert futtat a TouchWiz kezelőfelülettel, a hardveres oldalon pedig 1,2 GHz-es Cortex-A8 processzort, 16 GB-os háttértárolót, két kamerát, GPS, WiFi, valamint 3G-támogatást találunk.

A megoldás ára egyelőre ismeretlen.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások