Olcsó okostelefont mutatott be a Huawei

Olcsó okostelefont mutatott be a Huawei

2010. szeptember 2. 22:04, Csütörtök
A belépő szintű telefon alacsony ára ellenére Android operációs rendszert tartalmaz és szélessávú támogatást nyújt. Emellett drágább készülékeket is bejelentettek.

A gyártó közleménye szerint a mindössze - országtól függően - 100 és 200 dollár közötti áron forgalomba kerülő telefon újradefiniálja a belépő szintű telefon fogalmát. Az IDEOS-t Európa, Ázsia, Észak- és Latin-Amerika számos országában vezetik be. A készülék több módon csatlakozhat az internethez, hiszen kettős, WCDMA és WiFi hálózati támogatást nyújt 7.2Mb/s letöltési sebességgel, illetve számos szélessávú szolgáltatást biztosít. A készülék WiFi routerként is funkcionálhat, hiszen egy időben akár nyolc eszközt képes kiszolgálni, így a készülék önmagában alkalmas a vezetéknélküli hálózatokhoz történő csatlakozáshoz. .


A telefon fekete, sárga, kék és bíbor színű hátlappal kerül piacra. Az előre telepített Android 2.2-nek köszönhetően pedig számos kiegészítő funkciót kínál, így a hangvezérelt tárcsázást és navigációt, illetve az SD kártya segítségével különböző egyéb alkalmazások lefuttatását. A felhasználók az Android Market online alkalmazásboltban több mint 70 000 alkalmazást érhetnek el, így számtalan kommunikációs, szórakoztató, irodai, vagy éppen pénzügyi műveleteket lehetővé tevő applikációval bővíthető.


“Az okostelefonok népszerűsége segít átvezetni a felhasználókat a mobil szélessáv világába, amely szorosan kapcsolódik GoogleTM mobil internet stratégiájához" - mondta Kevin Tao, Huawei Device vezérigazgatója a bemutató kapcsán. Az "IDEOS" mozaikszóban az ID a kifinomult dizájnú hardverre, az OS a legújabb operációs rendszerre utal, az E pedig a mobil internet evolúcióját szimbolizálja. “Büszkeséggel tölt el, hogy már most elértük 2010-es célkitűzésünket, egy 150 dollárba kerülő okostelefon kifejlesztését. A rendkívüli felhasználói élményt kínáló IDEOS egy sokak számára elérhető alternatíva, amely egyúttal tovább csökkenti a mobil internethez történő csatlakozás korlátait" - tette hozzá a Huawei Device vezérigazgatója.

A Huawei egyúttal ma további három Android alapú készüléket is bejelentett. Az U8800-on szintén Android 2.2 fut, és a HSDPA+-nak köszönhetően 14 Mb/s letöltési sebességet biztosít. Az U8800 használható 3G modemként és WiFi routerként is, amely akár nyolc készüléket képes kiszolgálni. Az okostelefon 3.8-hüvelykes széles kijelzővel rendelkezik, és számos internetes applikációval egészíthető ki.


U8800 és U8500

Az U8500 a futurisztikus dizájnt bővített kapcsolódási lehetőségekkel kombinálja, így a készülék tökéletes megoldást kínál a rendszeresen utazók számára. A 3,2 hüvelykes érintőkijelző és az optikai trackpad praktikus kezelhetőséget biztosít a felhasználók számára, miközben az Android 2.1 operációs rendszernek köszönhetően több tízezer applikáció érhető el. A készülék HSDPA-val és WiFi-kapcsolattal is rendelkezik, így természetesen 3G modemként is használható.

Az U8300 pedig a gyártó közleménye szerint a fiatal mobilfelhasználók igényei szerint készült. A tervezők a QWERTY billentyűzetet és az érintőképernyőt egy csokoládé rudat formázó készülékben egyesítették. A telefonon Android 2.1-es operációs rendszer fut, az előre telepített közösségi hálózatok alkalmazásaival a fiatal felhasználók bárhol bármikor kapcsolatban maradhatnak egymással.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások