Újabb céget vásárol fel a Hewlett-Packard

Újabb céget vásárol fel a Hewlett-Packard

2010. szeptember 13. 17:08, Hétfő
Tovább folytatja bevásárló körútját a Hewlett-Packard (HP): a világ legnagyobb informatikai vállalata hétfőn bejelentette, hogy megállapodott a biztonsági szoftvereket fejlesztő ArcSight nevű cég megvételéről.

Az óriásvállalat nagyjából másfél milliárd dollárért szerzi meg a szakmán kívül szinte ismeretlen társaságot, részvényenként 43,50 dollárt fizet, ami 24 százalékos felár a papír pénteki záró értékéhez képest, és 54 százalékkal több a felvásárlásról szóló első hírek megjelenése előtti állapothoz képest. A HP alig egy hónapon belül már a második milliárdos felvásárlást jelenti be, augusztusban a 3Par nevű adattároló-specialista vállalat megszerzéséért versengett, és 2,35 milliárd dolláros ajánlatával végül a versenytárs Dell fölé kerekedett.

A kaliforniai ArcSight a vállalati szférának kínál biztonsági szoftvereket. Üzleti évének júliussal véget ért első negyedévében várakozáson felül teljesített, bevétele 48,1 millió dollár, nyeresége 3 millió dollár volt. Az utóbbi időben több nagy informatikai céggel kapcsolatba hozták, beszámolók szerint az Oracle és az IBM is foglalkozott a felvásárlás gondolatával.

A HP fő tevékenysége személyi számítógépek, nyomtatók és egyéb informatikai eszközök gyártása. A fő üzletágakon kívüli terjeszkedés stratégiája Mark Hurd előző vezérigazgatóhoz kötődik, aki augusztusban távozni kényszerült a cégtől egy női alvállalkozóval fenntartott kapcsolata körül kirobbant botrány miatt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások