Diablo III - bemutatkozott a Démon Vadász

Diablo III - bemutatkozott a Démon Vadász

2010. október 26. 15:15, Kedd

Végre teljessé vált a "majd valamikor" megjelenő Diablo 3 választható karaktereinek listája, hiszen a múlt héten lezajlott BlizzConon a fejlesztők bemutatták a Demon Hunter nevet kapott osztályt is.

Ezzel együtt rögtön be is mutatták, hogy pontosan mire képes a Démon Vadász és mibden különbözik a többi négy karaktertől (Barbár, Monk, Witch Doctor, Wizard). Jay Wilson, a játék rendezője elárulta, hogy a "csapat már az első perctől tervezett egy olyan karaktert, mely távolról támad - elsősorban íjjal."

Ez remekül beleillik az RPG-kebn megszokott őstipusokba, mivel a Démon Vadász így egy hagyományos távolról támadó osztályt képvisel. Bár a karakter elsősorban tradícionális távolsági fegyverekkel támad majd (íjjal illetve nyílpuskával), de képes lesz fekete mágiát is alkalmazni az erősebb támadások elérésének érdekében.


A korai tervezetek szerint a karakter jobban hasonlított volna a hagyományos erdei kószára, de a Blizzard többet akart. Egy halálosabb, veszélyesebben festő karaktert és ezért kicsit megváltoztatták a Démon Vadász kinézetét. Mikor kiderült, hogy a kézifegyverek használatával a karakter nagyon hasonlít egy sima bérgyilkosra, elhatározták, hogy durvább változtatásokat is eszközölnek.

A fejlesztők szerint a Démon Vadász a Diablo 3 legváltozatosabb karaktere lett. A története szerint a kiválasztottak nem születnek rögtön Vadásznak, hanem "készítik őket". Bázisuk az északi határvidéken található, ahol számos bosszúra szomjas Vadász tanyázik. A Blizzard szerint a Démon Vadász egy "megszállott hős", aki nem fél fekete mágiát sem használni, ha ezzel eléri célját. Ugyanakkor képes csapdákat felállítani és különböző kütyükkel írtani a démonokat.


Végül lássuk a bemutatott Skilleket is. Elsőre itt van a Bola Shot, mely körberepüli az áldozatot, majd felrobban. De van egy kis késleltetés a becsapódás és a robbanás között. A Vault segítségével a Démon Vadász gyorsabban mozog és képes hatalmasakat ugrani. Ez főleg akkor jön jól, ha egy csapat ellenséget átugrunk és utána távolról támadjuk őkt.

A Tüske Csapdákat a környezetünkben helyezhetjük el, egyszerre akár többet is és akkor aktiválódnak, ha az ellenfél rálép. A Gránátok területre hatnak, de ugyanakkor a robbanás ereje nagyobb lesz, ha bizonyos környezeti elemek közé dobjuk be. A Multishot segítségével gyorsabban tudunk majd ölni és ez szintén jól jön majd.

Szóval érdekesnek tűnik a Démon Vadász, ám a kipróbálására még elég sokat kell várni, hiszen a Blizzard elmondása szerint a "Diablo 3 még csak félig van kész". De lesz béta-teszt, amit már nagyon várunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások