Megmarad a Suse

Megmarad a Suse

2010. december 22. 16:23, Szerda
Jeff Hawn, az Attachmate vezérigazgatója közölte, hogy a cége a Novell megvásárlása után nem megszüntetni, hanem fejleszteni és bővíteni akarja a társaság Suse-részlegét.

A vezető Jos Poortvliet Opensuse-menedzserrel folytatott interjúban jelentette ki, hogy hosszú távon és önálló részlegként számít a Novell-lel együtt megvásárolandó Suse-részlegre. Hawn cáfolta, hogy az átvétel után el akarnák adni a csoportot, ehelyett azt tervezik, hogy kibővítik és fejleszteni fogják. Az Attachmate vezérigazgatója hozzátette: az Opensuse projekt fontos részét képezi a Suse-portfólió fejlesztési folyamatinak, ezért azt a jövőben is támogatják majd.

"Hadd fejezzem ki világosan magam. Az erőfeszítéseinket úgy akarjuk csoportosítani, hogy a Suse-t egy teljesítőképes és gazdaságos részleggé tegyük. Ehhez hozzátartozik egy erős Opensuse-közösség is. A Suse egy egészséges, növekvő és dinamikus üzletet jelent és ezt mi intenzíven tovább fogjuk gondozni" - szögezte le a szakember. Hawn megerősítette, hogy minden támogatást megadnak az Opensuse-közösségnek, de az még kérdéses, hogy létrehoznak-e egy külön Opensuse alapítványt is. Ezzel majd csak a hivatalos átadás - átvétel után akarnak foglalkozni és a kérdés eldöntésébe be fogják vonni a felhasználókat is.

A cégvezető hangsúlyozta: ugyan nem nyílt forráskódú vállalatként ismertek, azonban a társaság a technológiáért lelkesedő munkatársakból és mérnökökből áll, akik ráadásul hosszabb ideje használnak nyílt forráskódú szoftvereket és részt vesznek a nyílt forráskódú mozgalomban. A lényeg, hogy pontosan tisztában vannak a nyílt forráskódú fejlesztésekkel, elsősorban a Linuxszal és ismerik ennek a jelentőségét. A cél az, hogy a jövőben is elérhetőek legyenek az ügyfelek számára a Novell korábbi sikeres részlegei.

"A Suse megkapja majd mindazt a figyelmet és a rugalmasságot, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy versenyképes maradhasson. A Suse egy prominens márkanév lesz" - nyilatkozta Hawn, aki egyúttal bejelentette azt is, hogy a Suse-részlegbe be fogják olvasztani a Novell Open Platforms Solutions portfólióját.

Listázás a fórumban