Bemutatkozott a PSP2, azaz a Vita

Bemutatkozott a PSP2, azaz a Vita

2011. június 7. 20:56, Kedd
A Microsoft, legnagyobb jóindulattal is csak közepesnek nevezhető konferenciája után a konzolosok tekintete a Sony E3-as fellépésére révedt. És idén az ázsiai cég lenyomta az amerikai konkurensét és az eddigi legjobb prezentációjával lépett ki a színpadra.

Elsőnek mindenkinek kiosztottak egy 3D-s szemüveget, mely igen látványos jeleneteket okozott az ott ülőknek. Elsőnek azonban mindenkitől elnézést kértek a korábban bekövetkezett PSN támadás és az emiatt bekövetkezett kellemetlenségek miatt. A rendszer már 90 százalékban működik és dolgoznak a többi hiba kijavításán is. Ezután jöttek a játékok. Elsőként az Uncharted 3: Drake's Deception jelent meg a kivetítőkön, melytől újabb milliós eladásokat várnak a Sony fejesei - tegyük hozzá, hogy teljes joggal.

Ezután jött egy újabb 3D-s élmény a Resistance 3 képében, majd következett a God of War Origins, melyben a népszerű franchise részeit találhatjuk meg egy csomagban (a PSP-s mellékágaik is benne lesznek). Ugyancsak 3D-ben jön a Team Ico Classic, melyben a sikeres csapat korábbi klasszikusait találjuk (Ico és Shadow of the Colossus).Kiemelt szerepet kapott a PS Move is, melyre jönnek sportjátékok (NBA 2K12, NBA on the Move, az íjászos Medieval Moves: Dead Man’s Quest). Ezután a közönség megszemlélhette az inFamous folytatását, mely szintén megkapja a maga Move támogatását. Bemutatkozott a Warhawk folytatása, mely Starhawk címmel jelenik majd meg és PS3 exkluzív lesz a Dust 514 is, mely szintén teljes Move támogatást kap.

Meglepő, de kiemelt szerepet kapott a BioShock: Infinite, mely az eddig leghosszabb előzetest mutatta magából a Sony konferencián. A játék szintén teljes Move támogatást kap és a PS3 tulajok a Blu-Ray lemezen megkapják a BioShock első részét is. A THQ-val kötött szerződésnek köszönhetően a Saints Row 3 exkluzív multiplayer móddal jelenik meg, de csak PS3-on lesz elérhető a Need for Speed: The Run extra lemeze, melyen 8 autó kapott helyet, az SSX Fudzsi-pályája, a Battlefield 3 pedig a Battlefield 1943-mal párban jön.Végül pedig végre bemutatkozott az először PSP2, majd PSP NGP nevet kapott zsebkonzol, mely végül PS Vita névvel jelenik meg. A cikkben látható képek a kis gépre készülő játékokból származnak, mely érintőképernyővel és két kamerával jön. Ennek örömére egy sor játékot is bejelentettek, melyek között a legnagyobb ovációt az Uncharted: Golden Abyss kapta. A játék grafikailag elképesztőt nyújt, szinte már a PS3 szintjét súrolja.

Ráadásul Drake "kis" kalandjának minden részét az érintőképernyővel irányítjuk, így érdekesnek tűnik a játékmenet is. Visszatér a ModNation Racers is, mely állítólag nem kapcsolódik a korábbi PSP-s vagy PS3-as részhez. Jön a Street Fighter X Tekken, melynek Vita változata kap egy exkluzív karaktert az inFamous sorozat főszereplőjének, Nathan Colenak a képében.

A PS Vita két kiszerelésben jön. Az egyik 249 euróba fáj majd és 3G támogatással rendelkezik, a másikat 299 euróért vesztegetik és Wi-Fi támogatást kap. Ezzel le is zárul a Sony konferenciája, mely az eddigi legszínvonalasabb és legtöbb érdekességet bemutató prezentáció volt. Holnap a Nintendo E3-as bemutatójával jelentkezünk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások