Versenyellenesnek tartja az Apple-t egy streamszolgáltató

Versenyellenesnek tartja az Apple-t egy streamszolgáltató

2011. június 8. 17:04, Szerda
A szolgáltatás vezetői úgy érzik, hogy az amerikai vállalat akadályozza iPad-alkalmazásuk elterjedését, ezért a versenyhivatalhoz fordultak, de készek az EU versenyhatóságaihoz is elmenni.

A céget az zavarja, hogy az Apple nem tette lehetővé mobil alkalmazásának a megjelenését az iPad készülékekre. A Simfy álláspontja szerint a tengerentúli konszern ezzel a lépéssel megakadályozta a piaci szereplésüket, az App Store rendszeréhez való hozzáférésüket és visszaélt a piacvezető helyzetével. Az Apple három hónapja vizsgálja a programot, azonban semmilyen magyarázatot sem adott az eljárás elhúzódására. az engedély hiányában az alkalmazás nem kerülhet be az Apple App Store kínálatába.

A Simfy jelenleg az egyik legnépszerűbb német stream-szolgáltatás. Az oldalt 2007 decemberében hozta létre két mannheimi egyetemi hallgató és a jelenlegi formájában tavaly május óta működik. A cél az volt, hogy a felhasználók legálisan és bárhonnan hozzáférhessenek a feltöltött zeneszámokhoz. A portál működtetését reklámbevételekből finanszírozzák és jelenleg szerződése van a négy nagy (Sony Music, Universal Music, Warner Music, EMI) és számos kisebb kiadóval.


"Az Apple-ben mindig egy fontos partnert láttunk, ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a vállalat ennyire a piacot szabályozó módon működjön. Az App Store egy fontos piac a számunkra, amelyen keresztül elérhetjük az ügyfeleinket. A felhasználók szeretnék elérni az alkalmazásunkat. Az Apple és az Apple termékeinek nagy rajongói vagyunk, éppen ezért kiábrándító és érthetetlen a számunkra, hogy miért blokkolja a társaság hónapokon keresztül célzottan a hozzáférésünket ehhez a platformhoz" - jelentette ki Gerrit Schumann, a Simfy vezetője.

Az alapító szerint az Apple azért viselkedik így, mert a Simfy közvetlen konkurenciát jelenthet a Steve Jobs által tegnap bejelentett iCloud nevű szolgáltatás számára. A stream-szolgáltató azt kérte a felhasználóktól és a hasonló problémával küzdő fejlesztőktől, hogy csatlakozzanak hozzá, támogassák a beadványát. A céljuk a tisztességes piaci feltételek megteremtése és hosszú távú biztosítása. Kilátásba helyezték, hogy ha erőfeszítéseik nem járnak sikerrel, akkor az üggyel megkeresik az Európai Versenyhivatalt is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások