Az elmúlt két hét legjobb ingyenes játékai

Az elmúlt két hét legjobb ingyenes játékai

2011. október 9. 14:50, Vasárnap
A múlt héten az L.A. Noire PC-s bemutatója miatt elmaradt az ingyenes játékokat bemutató sorozatunk, így ezt most pótoljuk. Épp ezért ezúttal két hét kínálatát mutatjuk be.

Elsőnek itt van mindjárt a klasszikus kalandjáték, a Broken Sword első része, mely a Good Old Games oldaláról szedhető le. A The Shadow of the Templars ráadásul a kiegészített, rendezői változattal szerepel a kínálatban, így a programot jól ismerő rajongók is találhatnak pár újdonságot a kalandjátékban.

A játék főszereplője George Stobbart, aki turistaként látogat el Párizsba, ám a kávézó, melyben kellemes üdítőjét fogyasztja felrobban és ebbe az amerikai férfi nem nyugszik bele. Nyomozni kezd és ezzel elindul minden idők egyik legjobb kalandjátéka.Robert Yang és Eddie Cameron neve ismerő lehet a Half-Life sorozat rajongóinak, hiszen olyan modokat alkottak meg, mint a Radiator vagy a Tedium. Most azonban egy korábbi ötletüket újítják fel. A Super Cult Tycoon 2: Deluxe Edition eredeti ötlettel bír. Ebben egy szekta vezetőjét alakítjuk, aki folyamatos szökésben van az FBI elől. A játékban tagokat kell toborozni (ez annyit jelent, hogy elraboljuk át "átneveljük" őket) és egy erdei tábort kell folyamatosan menedzselnünk. A program Yang honlapján érhető el.

Ritka az olyan eset, ha egy játék főszereplője nyíltan vállalja másságát. Az A Closed World azonban eme ritka kivételek közé tartozik. A japán mintákat alkalmazó RPG története szerint egy ifjú homoszexuális férfi kénytelen megküzdeni azokkal, akik folyamatosan megkeserítették az éltét: a családja, a partnere családja és az egykori párunk is. Természetesen nem testi valójukban kell megmérkőznünk velük, hanem a démoni megtestesülésükkel. A játék a GAMBIT honlapján érhető el.Aki kedvelte a Prototype első részét, annak érdemes kipróbálni a Thelemite címet viselő akciójátékot. A program hőse ugyanis egy programozó, aki részt vett egy balul sikerült kísérletben, melynek hatására emberfeletti képességekre tett szert: szélsebesen rohan, képes robbanást okozni az öklével és megmászni bármilyen épületet. Sajnos a kísérlet melléktermékeként számtalan mutáns is elszabadul New Yorkban, akiket meg kell semmisítenünk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások