Ruhaméret levétele webkamera segítségével

Ruhaméret levétele webkamera segítségével

2011. november 15. 23:38, Kedd
Két fiatal vállalkozó áttöréshez segítené az online divatboltokat. Az UPcload nevű szolgáltatás és egy webkamera segítségével bárki leveheti majd a ruhája elkészítéséhez szükséges méreteket.

Asaf Moses és Sebastian Schulze hamarosan elindítja az UPcload nevű szolgáltatást, amely egy webkamera segítségével rögzíti a ruhát vásárolni kívánó méreteit, majd az adatokat elküldi az internetes ruhaboltoknak. Sebastian Schulze szerint nagy szükség van az internetes ruhavásárlások megreformálására, mivel jelenleg csupán az eladott ruhák 7 százalékát vásárolják az emberek online, de ezeknek is közel a felét utólag visszaküldik a kereskedőknek, mert azok nem jó méretűek.


A szolgáltatás rendkívül egyszerűen működik. Miután a felhasználó felkereste a honlapot és bekapcsolta a webkameráját, nyolc fotót kell készítenie magáról. Az egész folyamat mindössze 3 percet vesz igénybe és az eredmény centiméteres pontosságú. "A célunk mindig az volt, hogy legalább olyan jók legyünk, mint egy szabó. Nos, néha már jobbak is vagyunk" - nyilatkozta elégedetten Asaf Moses. Az első teszt megerősítette, hogy az elgondolás valóban működik a gyakorlatban is. A trükk az, hogy a fotót készítő személy egy CD-lemezt tart, és a szoftver ennek az átmérőjéhez viszonyítva számítja ki a pontos testméreteket. "500 tesztszemély bevonásával be akarjuk bizonyítani, hogy az emberek nem ismerik a saját testméreteiket" - nyilatkozta a két vállalkozó.

"Technikai szempontból az UPcload teljes siker. Most már csak a webshopokat és a divatipart kell meggyőznünk" - tette hozzá Moses. Az utóbbi rugalmasságában mindkét társalapító nagyon bízik. Az UPcload a ruhatervezés mellett felhasználható arra is, hogy gyorsan felmérhetők legyenek egy nagyobb közösség tagjainak a testméretei. A két fiatal szakember elégedett, a sikerért bőven megdolgoztak. "Eleinte nehéz volt elaludni, miközben tudod, hogy éppen minden rosszul alakul, de hinned kell a sikerben és a munkatársaid, illetve az üzleti partnereid felé optimizmust kell sugároznod. Sok pénzt kaptunk az emberektől, de nem tudtuk, hogy az ötletünk a valóságban is működni fog-e vagy sem. Ez egy borzalmas helyzet volt" - hangsúlyozta Asaf Moses.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások