Újabb elbocsátások a HP webOS részlegénél

Újabb elbocsátások a HP webOS részlegénél

2012. március 5. 11:08, Hétfő
Újabb elbocsátásokat jelentett be webOS részlegénél a Hewlett-Packard. A lépés összhangban áll a korábbi létszámleépítésekkel és a háttérben a webOS nyílt forráskódú operációs rendszerré való átalakítása áll.

Miután az operációs rendszer nyílt forráskódú lesz, így már közel sincs annyi fejlesztőre szükség, mint korábban. A The Wall Street Journal értesülései alapján a közeljövőben 275 fejlesztőt bocsátanak el. Ez azt jelenti, hogy a HP webOS részlegénél jelenleg dolgozó programozók fele elveszíti az állását. Mindez nem meglepő annak tükrében, hogy a Hewlett-Packard már tavaly szeptemberben kirúgta a WebOS Global Business Unit (GBU) 525 alkalmazottját. Az akkori intézkedés elsősorban a hardverfejlesztőket és a terjesztésért felelős dolgozókat érintette.


A GBU-nál dolgozók alighanem elátkozzák azt a pillanatot, amikor Meg Whitman, a társaság első embere tavaly közölte, hogy nyílt forráskódú lesz a webOS, hiszen e döntés gyakorlatilag megpecsételte a sorsukat. Mivel a vállalat megnyitja az operációs rendszert a külső fejlesztők előtt, így aligha lehetett kétséges, hogy a szakemberek többségének távoznia kell. Az idén januárban nyilvánosságra hozott ütemterv alapján szeptemberre válik teljesen nyílt forráskódúvá a szoftver.

"Miközben a webOS nyílt forráskódú lesz, számos korábban fontos fejlesztőre és más területen dolgozó munkatársakra már nem lesz szükség" - jelentette ki a HP egyik szóvivője. Ugyanakkor sietett leszögezni, hogy igyekeznek a GBU-tól elbocsátott embereknek más részlegeknél munkát találni. A vállalatnál egy új menedzser, Bill Veghte felügyeli a webOS átalakítását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban