Búvártok az iPhone-hoz

Búvártok az iPhone-hoz

2012. március 31. 22:30, Szombat
Egy most bejelentett vízálló borítással 30 méter mélyen is készíthetünk fotókat és videókat a mobiltelefonnal.

Az iPhone sok éve vezeti az okostelefonok eladási listáit, ezért is meglepő hogy csak most jelenik meg hozzá az első komolyabb vízálló tok. Az egyik korábbi próbálkozás a fejlesztésekhez adományokat gyűjtő Kickstarter weblapon a FourPro iPhone borítás volt, azonban annak nem sikerült összegyűjtenie a gyártáshoz szükséges összeget a látogatóktól, a 80 dollárért hazavihető LifeProof Case fantázianevű termék pedig alig másfél méteres vízállóságot ígér.


Azonban most 85 dollárért itt van a TAT7, melybe belerakva az iPhone 4/4S-t 30 méteres mélységig használható marad. Az átlátszó műanyagnál természetesen nincs mód az érintőképernyő használatára, csak három gomb van rajta: az exponálógomb, a második amivel válthatunk a fotó és videómód között a harmadik pedig a telefon Home gombja.

A fejlesztőknek nem volt egyszerű megoldaniuk a használatot, mivel a nemrég megjelent iOS 5.1 frissítés keresztbetett terveiknek, és változásokat hozott a kamerakezelésben és a kezelőfelületen. Az alvás mód kikapcsolására külön PDF-ben hívják fel a figyelmet, és ez természetesen rövidíti az üzemidőt is. Merülés előtt be kell lépnünk kamera módba, a képernyő automatikus lezárását, illetve minden hasonló időzítést ki kell kapcsolnunk, különben használhatatlan lesz az eszköz.


A készítők felhívják a figyelmet a gomboknál lévő tömítés rendszeres ellenőrzésére, kenésére. A garancia csak a tokra érvényes, a benne lévő iPhone cseréjére nem, tehát ha mégis beázna, akkor kaphatunk új tokot, de új telefont nekünk kell vennünk.

Listázás a fórumban