Nem adja fel az iPad ellen a Lenovo

Nem adja fel az iPad ellen a Lenovo

2012. április 10. 18:29, Kedd
A YouTube-on már elérhető az új táblagép bemutató videója. Az eszközt a kínai gyártó kifejezetten az új iPad kihívójának szánja. Kérdés, mennyire tud majd ennek megfelelni.

A Lenovo IdeaTab S2019 9,7 collos IPS-paneles érintőképernyővel rendelkezik, amelynek a felbontása 1024 x 768 képpont. A készülék 8,9 mm vastag fémházat, továbbá 1 gigabájt RAM-ot kapott. Emellett ellátták egy TI OMAP processzorral, négy darab beépített hangszóróval, egy MicroSD memóriakártya-olvasóval, egy Micro-HDMI kimenettel és egy Micro-USB porttal. A tábla PC üzemideje legfeljebb 10 óra lehet.


A további jellemzők között megtalálható az 1,3 megapixeles előoldali kamera, ami voip hívásokhoz, videokonferencia-beszélgetésekhez használható. Operációs rendszere az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Hozzáférést kínál a Google Play Store, valamint a Lenovo App Shop teljes kínálatához, így a felhasználók összesen több mint 450 000 alkalmazást érhetnek majd el.

Ugyanakkor számos információt egyelőre nem lehet tudni, például hogy mi a helyzet a hátoldali kamerával, annak mekkora lesz a felbontása. Továbbá az is kérdéses, hogy konkrétan milyen processzor kerül a táblagépbe és milyen lesz a grafikus teljesítménye. Emellett a bevezető ár is ismeretlen, azonban valószínű, hogy a Lenovo mindenképpen igyekszik majd az iPad-nél olcsóbban kínálni az új terméket.

A Lenovo tavaly júliusban már piacra dobott három tábla PC-t. Az IdeaPad Tablet K1 és a ThinkPad Tablet egyaránt Android 3.1 operációs rendszerrel érkezett, míg az IdeaPad Tablet P1 operációs rendszere a Windows 7 volt. Ezek az Nvidia Tegra 2, illetve az Intel platformjaira épültek. A cég igyekszik tanulni a konkurensei hibáiból, a saját útját járja és kizárólag a saját eladási adataival foglalkozik. Tavaly novemberben az Engadget már arról számolt be, hogy a gyártó egy 10,1 collos kijelzővel szerelt táblagépet akar bemutatni, amelyre az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer kerül és amely az Nvidia Tegra 3 processzorára fog épülni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások