Tábla-ultrabook hibrid az Inteltől

Tábla-ultrabook hibrid az Inteltől

2012. április 23. 16:54, Hétfő
A gyártó bemutatta a legújabb készüléke referenciamodelljét, amely egyesíti magában a tábla PC-k és az ultrabookok előnyeit. Az eszközre Windows 8 operációs rendszer kerül majd.

A Wired amerikai IT-lapmegszerezte az új termékkel kapcsolatos első fotókat és információkat. A Cove Point nevű készülék először az Intel idei pekingi fejlesztői fórumán volt látható és hivatalosan Letexo kódnév alatt fejlesztették ki. A Cove Point egy érintőképernyővel rendelkezik, így összecsukott állapotában táblagépként használható és ilyenkor a kijelző eltakarja a billentyűzetet. Kinyitott állapotban viszont akár úgy használható, mint egy ultrabook, lehetővé teszi a filmek megtekintését vagy a különböző információk bevitelét.


A pekingi Intel fejlesztői fórumon bemutatott prototípus az Ivy Bridge architektúra egyik korábbi processzorára épült. A kijelző 12,5 collos volt, míg az eszköz két USB 3.0-porttal és egy HDMI-kimenettel, továbbá egy hangerő-szabályozóval és egy előoldali kamerával rendelkezett. A tervek szerint a Cove Point operációs rendszere a Windows 8 lesz.


Az Intel a hibrid modellt már tavaly óta fejleszti és új területre evezett ezzel a koncepcióval, hiszen a nagy gyártók közül eddig kizárólag az Asus jelentett be hasonló eszközöket, a Tegra 3-ra épülő Padfone okostelefon-tábla hibridet és az Eee Pad Transformer Prime nevű készülékét. Utóbbi azonban késik, így csak idén érkezik meg, az ára viszont körülbelül 600 euró lesz. A Cove Point tábla-ultrabook hibridek ugyanakkor várhatóan 1000 dolláros bevezető áron kerülnek majd a boltok polcaira.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások