Napi 900 ezer Androidos aktiválás

Napi 900 ezer Androidos aktiválás

2012. június 12. 20:48, Kedd
Csak nem akar csökkenni a mobil operációs rendszerek listáját vezető platform eddigi lendülete, ami a napi aktiválások számán látszik a legjobban. Mi több, az év második felében az új verzióra épülő olcsóbb megoldások robbanthatnak.

Az Apple fontos rendezvényének előestéjén tette közzé Twitter-bejegyzésében Andy Rubin, a Google alelnöke, az Android készülékek napi aktiválásának frissített adatát, amelyről utoljára még februárban beszéltek. Akkor napi 850 ezret mutatott a keresőcég saját adata, június elején viszont már napi 900 ezret számláltak, ami azt jelzi, hogy a platform lendülete továbbra is kitart.


A házon belül mért eredményhez nem férhet sok kétség, ez ugyanis nagyjából megfelel a Gartner által közzétett adatoknak. Napi 900 aktiválással számolva havonta mintegy 27 millió új készülék talál gazdára, márpedig a piackutató cég nemrég közölte, hogy az első negyedévben 81 millió ilyen kütyü talált utat a vásárlókhoz - ők a riválisoktól eltérően nem a gyártók szállításait, hanem a végfelhasználói vásárlásokat igyekeznek összeszámolni, megbecsülni, a táblákat nem beleértve az összesítő adatba. Arra tehát egyelőre hiába várunk, hogy az Android részesedése csökkenjen, a riválisok pedig előrenyomuljanak, hiszen a lendület továbbra is kitart.

Távol-keleti elemzők eközben arra számítanak, hogy az év második felében végre csökkenni fog az Android 2 valamelyik verziójára támaszkodó készülékek aránya, mivel a Qualcomm és a MediaTek elérhetővé tette kedvező árú fejlesztéseit az Android 4.0-ra támaszkodó telefonokhoz. Erre támaszkodva a különböző gyártók megkezdhetik a középkategóriás és belépő szintű változatok dömpingjét, vagyis a második félévben elsősorban ezek hódíthatnak majd a vásárlók körében, némileg megváltoztatva az androidos szegmens belső viszonyait.

Rubin egyébként a fent említett bejegyzésben leszögezte, hogy a nemrég felbukkant pletykával ellentétben nem távozik a Google-től, erről felesleges is beszélni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások