10 millió iPad minit dobhatnak piacra az idén

10 millió iPad minit dobhatnak piacra az idén

2012. október 10. 00:06, Szerda
Újabb információ merült fel azzal kapcsolatban, hogy még az idén megjelenhet az iPad kisebb és olcsóbb változata. A készüléket csak iPad mininek nevezik.

A The Wall Street Journal az Apple beszállítóinál lévő forrásaira hivatkozva arról írt, hogy a társaság az idei esztendő utolsó negyedévére 10 millió darab kisebb méretű iPad készüléket rendelt meg. Ez kétszer nagyobb rendelés annál, mint amit az Amazon adott le a Kindle Fire táblagépekre. Az Apple alighanem azt reméli, hogy egy kisebb és olcsóbb tábla PC-vel eredményesebben veheti fel a harcot a legnagyobb vetélytársaival és azok legsikeresebb termékeivel szemben. Emellett azok számára is vonzóvá teheti a táblákat, akiknek a klasszikus iPad egyszerűen túl drága volt. A célok között szerepelhet az is, hogy a konkurensektől minél több vásárlót csábítsanak el.


Az eszközök gyártását már néhány napja elkezdték. A kiszivárgott hírek alapján az iPad mini - az iPad 3 9,7 collos kijelzőjével szemben - 7,85 collos képernyőt kaphat. Eredetileg a kaliforniai társaság úgy vélte, hogy az iPhone és az iPad között nincs már hely egy további sikeres termékkategória számára, ez az álláspont azonban a Kindle Fire, a Google Nexus 7 és a Samsung Galaxy Note sikerével megváltozott. Ugyanakkor egy kis méretű táblagépnek az Apple jövőbeli stratégiájában is lehet létjogosultsága, hiszen például az oktatásban keresettek lehetnek ezek a készülékek. Amennyiben valóban megjelenik az olcsó iPad mini, akkor a konszern újabb sikereket könyvelhet el, akár olyan területeken is, ahol eddig nem volt jelen.

Júliusban már nyilvánosságra kerültek olyan adatok, amelyek szerint a vállalat hónapokon belül piacra akarja dobni a Nexus 7, a Surface és a Kindle Fire 2 ellenfelének szánt iPad-változatot. Akkor kiderült: az iPad mini ára 200 dollár körül lehet majd és a kijelzőket az LG Display, illetve az AU Optronics fogja gyártani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások