Továbbra is árulnak Windows 7-es PC-ket a gyártók

Továbbra is árulnak Windows 7-es PC-ket a gyártók

2012. október 19. 18:46, Péntek
A nagy számítógép-gyártók továbbra nem bíznak túlzottan a Microsoft új operációs rendszerében, ezért jelezték, hogy elsősorban Windows 7-es konfigurációkat dobnak majd piacra a közeljövőben.

Elsőként a Dell jelentette be, hogy továbbra is árulni akar Windows 7-es PC-ket. Alig telt el néhány nap és a társasághoz csatlakozott három további vállalat, a Hewlett-Packard, a Lenovo és az Acer is. Köztudomású, hogy a Windows 8 elsősorban táblagépekre készült, azonban aligha számított bárki arra, hogy a PC-gyártók ilyen lépésre szánják el magukat. Mindez még akkor is rossz hír a Microsoft számára, hogy a Dell munkatársai sietve leszögezték: a termékkínálatában egyaránt megtalálhatók lesznek a Windows 7 és Windows 8 operációs rendszereket tartalmazó számítógépek. A döntés egyaránt érinti a kis és közepes cégeknek szánt modelleket, valamint az Alienware márkanév alatt értékesített játék-PC-k egy részét.

A Hewlett-Packard esetében a termékkínálatban túlsúlyban lesznek a Windows 8-as konfigurációk, de legalább két asztali számítógép és két notebook Windows 7-tel lesz elérhető. Konkrét modellneveket ugyanakkor a HP munkatársai nem akartak elárulni. A Lenovo menedzserei azt közölték, hogy a ThinkPad és az IdeaPad sorozatú notebookokon a jövőben Windows 7 lesz, míg az Acer illetékesei csak annyit árultak el, hogy a jövőben is megtalálhatók lesznek a kínálatban a Windows 7-es PC-k.

Mindez azt jelenti, hogy a kiskereskedőknél hónapokon keresztül egyaránt megtalálhatók lesznek a Windows 7-es és a Windows 8-as modellek. Az ok elsősorban a bizonytalanság és a régi raktárkészletek kipucolása, valamint az, hogy a cégek egyelőre még nem szívesen váltanának az új operációs rendszerre. A helyzet a Windows 8 hivatalos megjelenése után változhat csak meg, de időbe telik, míg a boltok polcairól eltűnnek a Windows 7-es konfigurációk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások