Szilveszter este rabolták ki a párizsi Apple-boltot

Szilveszter este rabolták ki a párizsi Apple-boltot

2013. január 3. 14:03, Csütörtök
A Rue Halévy-n található Apple Store Opera üzletet zárás után 3 órával rabolta ki négy férfi, miután ártalmatlanná tették az ott tartózkodó személyt. A fegyveresek egymillió euró értékben zsákmányoltak különböző termékeket.

A francia főváros központjában található boltba szilveszter este 21 órakor törtek be a rablók. Lefegyverezték a biztonsági őrt, majd 40 percen át pakolták a különböző árucikkeket az épület közelében álló teherautójukba. Mint utólag kiderült, elsősorban iPhone és iPad készülékeket vitték el. A rendőrségi forrásra hivatkozó Le Parisien szerint az elkövetőkön kapucnis pulóver volt, hogy ne ismerjék fel őket és csendben dolgoztak. A bűncselekmény elkövetésére nagyon hosszú ideig precízen készültek. Ezt bizonyítja az is, hogy szilveszter este a legtöbb rendőri egység a Champs Elysées közelében tartózkodott és ezzel a bűnözők is pontosan tisztában lehettek.


Egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen eszközök tűntek el, mert jelenleg is folyik a vizsgálat, azt lehet csupán tudni, hogy a helyszínen nagyon kevés készpénz volt. Az üzlet most is zárva van és kívülről nem látszik nyoma annak, hogy valaki betört. A rendőrség azt reméli, hogy a térfigyelő kameráknak köszönhetően a tettesek nyomára bukkanhatnak.

A The Telegraph arról írt, hogy a rablók nem a biztonsági őrt, hanem a házfelügyelőt tették ártalmatlanná, aki éppen a hátsó bejáraton akart távozni. Ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A csoport tagjai a kiállított modellekkel nem foglalkoztak, kizárólag a raktárban lévő és becsomagolt készülékeket vitték el. Christophe Crépin rendőri vezető elismerte, hogy nagyon jól előkészítették a rablást. A bűnözők könnyen elmenekülhettek, hiszen a környéken több nagy sugárút is található, ezek mindegyike tökéletes menekülő útvonalként szolgálhatott. Franciaországban ez volt az első alkalom, hogy valaki kirabolt egy Apple-boltot, ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államokban számos hasonló eset fordult már elő.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások