Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Betrayal

Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington - The Betrayal

2013. március 21. 18:45, Csütörtök
Az utóbbi pár hónap igen intenzíven telt az Assassin's Creed sorozat készítőinek életében. Megjelent a harmadik részhez készített The Tyranny of King Washington DLC első darabja, a The Infamy, bejelentésre kerül a Black Flags alcímű negyedik rész és készül Vitára a Rising Phoenix is.

A héten pedig megjelent az alternatív történelmet bemutató The Tyranny of King Washington második epizódja, mely a The Betrayal címet kapta. Ebben hősünk, Ratonhnhaké:ton a farkas után egy újabb állat, a sas képességeit kapja meg. De kezdjük az elején.

A The Bertayal rögtön bedob minket a mély-vízbe. Ratonhnhaké:ton börtönben csücsül és természetesen meg kell onnan szöknie. Itt rögtön le is tesztelhetjük majd képességeinket és új távlatok nyílnak meg a szökésbe a Ghost Recon-ra hajazó álcaruhánkkal is. A sas által megkapott repülés új távlatokat nyit meg a játékmenetben, hiszen ezúttal nem kell olyan sokat futkosnunk a tetőn. Átsuhanhatunk a pálya egyik végéből a másikba anélkül, hogy bárki is észrevenne minket. Kötöttségek persze vannak, de így is remek móka.

A másik képességünk szerint Ratonhnhaké:ton képes a magasból lecsapni az áldozataira, ami szintén nagyon hasznos. Elég jó dolog, hogy egy toronyházból kijelöljük az ellenfelünket és pillanatokkal később már szállunk is alá, hogy egy mozdulattal végezzünk vele. Kapunk elég lehetőséget a gyakorlásra, szóval hamar belejövünk a dologba.A történetben egy rövid bevezető rész után megkapjuk aktuális ellenfelünket, aki nem más, mint Israel Putnam tábornok lesz, aki George Washington király jobbkeze és igazából már csak ő áll a fő célpontunk útjában. Ám erre csak az utolsó epizódban lesz lehetőségünk.

Mivel a történelmi hűséget a sztori szerint is a kukába dobták, így ismerős arcok egészen egyedi szerepkörben bukkannak fel. Benjamin Franklin például egy különc feltaláló képében jelenik meg. Természetesen ezúttal is kapunk számos mellékküldetést, ám maga a környezet sokkal sötétebb összképet mutat. Az utcán például számtalan kivégzésnek lehetünk szemtanúi, melyet Washington rendelt el.

A The Betrayal egy tökéletes köztes epizód. Számos kérdést vet fel és szinte semmit nem zár le, amivel csak fokozza az érdeklődésünket és már alig várjuk, hogy New Yorkba, ahol a jelek szerint egy drámai lezárással lesz dolgunk. Az Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington második epizódját nyugodtan lehet ajánlani minden rajongónak és várjuk a lezárást.Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások