A Flash legnagyobb támogatóját igazolta le az Apple

A Flash legnagyobb támogatóját igazolta le az Apple

2013. március 21. 16:16, Csütörtök
Az Adobe vezető munkatársaként Kevin Lynch néhány évvel ezelőtt még Steve Jobs Apple-társalapítóval vitatkozott arról, hogy miként használható az iPhone készülékeken a Flash Player. Most viszont fordult a kocka, hiszen a szakember a kaliforniai konszernhez szerződött.

Az információ azokból a dokumentumból derült ki, amiket az Adobe nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez. A szakember megszerzésével az Apple komoly előnyökhöz juthat a szoftverfejlesztés területén. Ő lesz a Bob Mansfield által vezetett új technológiai csoport alelnöke és elsősorban a felhőszolgáltatások kiépítésében, illetve az iCloud optimalizálásában segíthet majd a társaságnak. Korábban többek között az Adobe Creative Cloud kiépítéséért felelt, így a feladat testhezálló lesz a számára.


Kevin Lynch az Adobe műszaki vezetője volt

A hírről elsőként a CNBC számolt be, majd az információt az All Things Digital kérdésére az Adobe is megerősítette. Az óriáscég közölte: egyelőre nem töltik be a Lynch távozásával megüresedő műszaki vezetői posztot, feladatait a vállalat más munkatársai és vezetői veszik át. A döntés hátterében alighanem Lynch karrierambíciói állhatnak,. Azt remélte, hogy a közeljövőben az Adobe vezetője lehet, de a jelenlegi vezérigazgató, Shantanu Narayen helyzete stabilnak tűnik, így erre aligha lett volna lehetősége. Lynch ezután nem látta biztosítottnak a jövőjét és inkább a távozás mellett döntött. Az Apple mindenképpen nyerhet a tapasztalt szakember megszerzésével.

Steve Jobs 2010 májusában nyílt levélben számolt le a Flash technikával. Az Apple társalapítója azt mondta: a Flash alapvetően nem való a hordozható eszközökre, mivel az teljesen zárt rendszer, ami felett kizárólag az Adobe fejlesztőinek van ellenőrzési lehetőségük, így ők szabhatják meg a fejlődés irányát is és azt, hogy mennyit kérnek a termékükért. Írása szerint a Flash nem működik megfelelően és hibamentesen a mobil eszközökön, amire Kevin Lynch úgy reagált, hogy ha az Apple együttműködne velük, akkor a Flash Player minden esetleges hibája ellenére is kiválóan futhatna az iPhone, az iPod és az iPad készülékeken.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások