Az utóbbi évek legérdekesebb játéka lesz a Rain

Az utóbbi évek legérdekesebb játéka lesz a Rain

2013. március 26. 06:54, Kedd

Ha van játék, aminek a megjelenését már nagyon várhatja minden játékos, akkor az kétségtelenül a Rain. A független fejlesztés a semmiből robbant be tegnap a köztudatba és nem tehetjük meg, hogy nem számolunk be róla.

A Rain fejlesztését az a PlayStation C.A.M.P. végzi, akik olyan, szintén kultikus alkotásoknak számító játékot készítettek, mint a Tokyo Jungle vagy az Echochrome és jelen állás szerint csak PS3-ra lesz elérhető. Ennek ellenére érdemes elolvasni a bemutatót illetve megnézni a mellékelt trailer, mert egyszerűen pazar ötlettel álltak elő a készítők.

Adott egy esős, ködös városka, mely leginkább Londonra hasonlít. Itt kell majd kalandozni a hősünkkel, aki nem más mint egy egyszerű kisfiú egyedi tulajdonsággal. Igazából ez így nem igaz, hiszen szerencsétlen hősünk egy este eltéved és ha ez még nem lenne elég, láthatatlanná is válik. Feladatunk természetesen megtalálni az otthont és visszakerülni a biztonságot nyújtó közegünkbe.


Az eső fontos szerepet kap a játékban, mivel a fiú csak akkor látszik, ha éppen ázik. Ha fedett helyre megyünk, akkor maximum a vizes lábnyomok illetve a feldöntött tárgyak alapján tudjuk behatárolni, hogy éppen merre járunk. És egyébként ez az egyetlen fegyverünk is az ellenfeleink ellen: a láthatatlanság. Szó szerint árnyékként kell osonnunk a pályákon, hiszen teljesen védtelenek vagyunk.

Ám sok időt nem tölthetünk el így, mivel hősünk ilyenkor elkezd rettegni attól, hogy szó szerint örökre elveszik és ilyenkor még be is pánikolhatunk és ez a halálunkat jelenti. A fejlesztők azt még elárulták, hogy "felbukkan" egy láthatatlan lány is a sztoriban, akinek kulcsfontosságú szerepe lesz kalandunkban.

Szerencsére a PlayStation C.A.M.P. kijelentette, hogy amennyiben igény van és lehetőséget is látnak rá, akkor más platformra is áthozzák a Raint. Nagyon reméljük, hogy PC-n is megjelenik majd egyszer az elveszett fiú kalandja.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások