Nem hallgatható le az iMessage

Nem hallgatható le az iMessage

2013. április 5. 23:18, Péntek
Az Amerikai Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Hivatala (DEA) belső jelentésében azt írta, hogy az Apple iMessage nevű üzenetküldő szolgáltatását nem lehet lehallgatni.

Az iMessage lehetővé teszi a kaliforniai óriáscég különböző készülékei között az üzenetek küldését. A jelentésből kiderült, hogy a DEA - bírói engedélyek birtokában - több alkalommal is megpróbálta feltörni a szolgáltatást, de nem járt sikerrel. A dokumentumban a DEA külön kiemelte, hogy a két Apple-eszköz közötti iMessage-kapcsolat lehallgatását gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani, ugyanakkor egy Apple és egy nem az Apple által gyártott készülék közötti kapcsolat esetén lehetőség lenne a kommunikáció bizonyos darabjainak elcsípésére.


Erre egyszer volt is esély, amikor a hivatal a Verizon adatait szerezte meg, de később rájöttek, hogy mivel a két fél iMessage-t használt, ezért a beszélgetés nem volt teljes. Az anyag egyébként bizalmas információkat tartalmaz, a CNet által megjelentetett részleteket eddig sem a kaliforniai vállalat, sem a hivatal nem kommentálta. Mindenesetre az iMessage esete az egyik oka annak, amiért a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) arra próbálja meg rávenni a technológiai cégeket, hogy ne lépjenek fel azon törvénytervezet ellen, amely - különösen a közösségi platformok számára - előírná a lehallgatási szabványok alkalmazását.

Kérdéses, hogy az Apple együttműködne-e a hatóságokkal, elvileg ugyanis megtehetné, hogy az iMessage rendszerén keresztül zajló minden kommunikációt titkosítatlanul továbbít a hivataloknak, de valójában a vállalat csak akkor menne ebbe bele, ha vagy sürgős okból kellene kooperálnia a hatóságokkal vagy bírói döntés kényszerítené erre.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások