Lapos kezelőfelület az iOS 7-ben

Lapos kezelőfelület az iOS 7-ben

2013. május 2. 10:55, Csütörtök
Ezt állítják többen azok közül, akik már kipróbálták a mobil operációs rendszert, ám rögtön hozzáteszik, hogy a néhány új funkció dacára nem kell majd újratanulnunk annak kezelését.


A lapos kezelőfelület illusztrációja
Éppen egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a soron következő iOS verzió forradalmi helyett inkább konzervatív jellegű változásokkal jelenhet meg, mivel az Apple óvatos stratégiát követ ezen a téren. Most további információk jelentek meg a fejlesztés menetéről és a várható módosításokról.

A friss értesülés szerint többen már kipróbálták a szoftvert, mások pedig részt vettek a fejlesztéssel kapcsolatos megbeszéléseken, ebből pedig azt a következtetést vonták le, hogy a kezelőfelület lapos lesz, ami leginkább a Windows Phone és a Windows 8 modern (eredeti nevén Metro) dizájnjára hasonlít. Ezzel egy időben azt is hallani, hogy az operációs rendszer elveszíti a feleslegesnek ítélt csillogást és az egyéb vizuális elemeket, valamint textúrákat, amelyek már nem lesznek megtalálhatók az iOS 7-ben. Átfogó változásról írnak, amely minden valószínűség szerint érinteni fogja az összes jól ismert appot.

A céghez közel álló források szerint azonban mindez csupán a kinézetet érinti majd, a felhasználóknak nem kell újratanulniuk a rendszer kezelését, vagyis a főbb funkciók nem változnak, itt minden marad a régi. Az Innsbruck kódnévre hallgató verzió mindazonáltal új ikonokkal és újratervezett eszköztárakkal érkezik majd, illetve felmerült a widgetek alkalmazása is. A cég állítólag gondolkodik az oldalról beúszó panelek integrálásán, amelyek gyors és egyszerű módon jelenítenék meg a mindössze egy pillantást igénylő információkat.

Az iOS 7 várhatóan júniusban, az idei WWDC alatt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások