Nonprofit szervezetek is létrehozhatják a YouTube-csatornáikat

Nonprofit szervezetek is létrehozhatják a YouTube-csatornáikat

2013. május 3. 09:49, Péntek
Új projektet indított a népszerű videomegosztó. A kezdeményezés lényege, hogy a nonprofit szervezetek is létrehozhatják a saját csatornáikat.

A YouTube Nonprofit Program jelenleg Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban és Írországban érhető el. Ahhoz, hogy valaki élhessen az új lehetőséggel a szervezetét ezen országok valamelyikében kell bejegyeztetni nonprofit vállalkozásként. A nonprofit szervezeteknek lehetőségük van arra, hogy elkészítsék saját videóikat, így meséljék el a tevékenységüket és a történetüket. A lényeg viszont az adományozás gomb, amelynek a segítségével a nézők közvetlenül a YouTube-videóknál támogathatják az egyes ügyeket. Ez a funkció jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban érhető el.

További lehetőség az élő közvetítés közvetlenül a YouTube-csatornára, ami ideális eseményekhez, konferenciákhoz és riportokhoz. A videókon belül elhelyezhetők a cselekvésre ösztönző elemek, ezekre kattintva a felhasználók ellátogathatnak a honlapokra, adományozhatnak vagy további információhoz juthatnak. Szintén lehetővé válik a megjegyzések fűzése egyes felvételekhez; ezekben a kommentárokban felkérhetők az emberek arra, hogy iratkozzanak fel az adott csatornára vagy keressék fel a honlapot.

A csatlakozó nonprofit szervezetek természetesen más egyesületekhez, kezdeményezésekhez is csatlakozhatnak, felvehetik velük a kapcsolatot és tanácsokat kérhetnek az ingyenes YouTube Nonprofit Szervezeteknek Fórumon. A videomegosztó platformon jelenleg már több 20 000 nonprofit szervezet van jelen és ez a szám tovább nőhet. A projektet 2008-ban indították el az Amerikai Egyesült Államokban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások