Mi várható az idei Google I/O-n?

Mi várható az idei Google I/O-n?

2013. május 13. 21:59, Hétfő
Eredetileg fejlesztői konferenciának indult, de mostanára az év egyik legfontosabb IT-rendezvényévé vált a Google I/O. Az itt bemutatott projektek nagy érdeklődésre számíthatnak.

Az idei Google I/O-t május 15. és 17. között rendezik. Bár a társaság megpróbálja titokban tartani, hogy milyen termékeket és fejlesztéseket fognak bemutatni, igyekszünk csokorba gyűjteni a várható újdonságokat. Az idei év komoly stratégiai változtatásokra késztetheti a Google-t, mivel az Android meghatározóvá vált a táblagépek piacán. A cég egyik legnagyobb konkurense az Apple mellett már a Samsung, kölcsönös egymásra utaltság jellemzi őket.

Az Android az idei rendezvényen is központi szerepet fog játszani; ugyan az Android 5.0 (Key Lime Pie) bejelentése még nem várható, mivel a telefongyártók még a korábbi verzióval is lemaradásban vannak, de az Android 4.3 már debütálhat a konferencián. Mindez nem jelenti azt, hogy fontos újdonságok nélkül maradnak a felhasználók, elég csak arra gondolni, hogy a 4.1-es és a 4.2-es verziók is számos új dolgot hoztak. Nagy áttörésekre a Google I/O-n sem lehet számítani, de a lassú fejlődés folytatódhat és ebben kulcsszerep juthat a felvásárolt Motorola Mobility készülékeinek. Termékek terén a legvalószínűbbnek az új Nexus 7-verzió bemutatása tűnik, júliusban érkezhet.


Az idei eseményre pár perc alatt elkelt az összes jegy

Kiderülhet, hogy mi lesz a Nexus Q jövője; visszatérhet az [email protected] technológia, amit még 2011-ben mutatott be a társaság; debütálhat a Google Play Games; új információk derülhetnek ki a Google TV-ről, a Star Trek-szerű fedélzeti számítógép megvalósításáról, a Google Now szolgáltatásról és a Chrome OS alatt futtatható alkalmazásokról. Szintén várható, hogy a fő alkalmazások - elsősorban a Gmail és a Google Maps - módosításokon, finomításokon esnek át. A Chrome, illetve a Chrome OS + programok összesen 37 előadás témájában szerepelnek, s ezzel ez a terület még az Androidnál is nagyobb figyelmet kaphat. Kiemelt szerepet kaphat a Glass és a különböző üzenetküldő megoldások (Google Talk, Google+ Messenger, Hangouts, SMS és akár a Google Voice) egyesítése Babel néven. Frissülhet a Google Wallet, ugyanakkor a vállalat elvetette azt a lehetőséget, hogy piacra dobja a Google Wallet hitelkártyát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások