Érkezik a Shield

Érkezik a Shield

2013. május 15. 22:44, Szerda
Egy hónapon belül kapható lesz az Egyesült Államokban az nVidia első saját konzolja, amelynek neve Shield. A Tegra 4 chipre épülő termékhez két játék fog tartozni.

Az eszközt először az idei CES kiállításon mutatták be, és júniustól lesz kapható: az nVidia, a GameStop és a Newegg honlapján lehet majd megrendelni. Az online megrendeléseket május 20-tól fogadja a cég. A konzol bevezető ára 349 dollár lesz.


A Shield a hivatalos specifikációk alapján 5 hüvelykes, 1280 x 720 képpontos felbontású érintőkijelzővel, kontrollerrel és Android operációs rendszerrel érkezik. A konzol streamkliensként is fog szolgálni a videók és a PC-játékok számára - utóbbihoz társul a Play PC nevű funkció, amelynek jelenleg csak a béta verziója érhető el. A Play PC csak akkor működik, ha a PC-ben legalább egy GTX-650-es nVidia VGA-kártya található. Amennyiben ez a helyzet, akkor az elérhető játékokat H.264-es streambe csomagolhatók és WLAN-on keresztül a Shieldre streamelhetők. Mindez lehetővé teszi, hogy valaki akár a televízió előtt ülve is folytathassa a PC-jén elkezdett játékot.


A vállalat tájékoztatása alapján ugyanígy használható lesz a Steam Big-Picture üzemmódja is, valamint a konzol egy HDMI-kábel segítségével akár a televízióhoz is csatlakoztatható lesz. (A Shield rendelkezik mini-HDMI kimenettel.) Az eszköz Tegra 4 chipet kapott, az integrált memóriája 2 gigabájt, amit 16 gigabájt flashmemória és MicroSD-bővítőhely egészít ki. Emellett nem hiányozhatnak azt integrált hangszórók és van WLAN-modul, Bluetooth 3.0- és GPS-támogatás, Micro-USB 2.0 port és 3,5 mm-es sztereó fejhallgató-csatlakozó, míg az akkumulátor 28,8 wattórás.


A korábbi bemutatón elhangzott, hogy az üzemidő a játékok esetén 5, míg a videóknál 24 óra. A Shield mérete 158 mm x 135 mm x 57 mm, a súlya 579 gramm. A készülékre az Android (Jelly Bean) került, az nVidia semmit sem változtatott meg az operációs rendszeren. A konzolra két játékot előre feltelepítettek, ezek a Sonic 4 Episode II THD és az Expendable Rearmed. További programok a Google Play, a TegraZone, a Hulu Plus-kliens és a Twitch TV.

Listázás a fórumban