A hadsereg is használni fogja az iOS6-ot

A hadsereg is használni fogja az iOS6-ot

2013. május 19. 06:32, Vasárnap
A Pentagon jóváhagyta az iOS6 alkalmazását, így a védelmi minisztériumban is használják majd az Apple termékeit, míg a légierő dollármilliókat spórolna meg az iPad táblákkal.

A DoD, vagyis a védelmi minisztérium, hivatalosan is áldását adta az Apple mobil operációs rendszere jelenlegi verziójának alkalmazására, így várhatóan a minisztériumi alkalmazottak és a fegyveres erők tagjai is széles körben használni fogják majd a fogyasztók körében jól ismert okostelefonokat és táblákat. Ezzel három eltérő megoldásra támaszkodnak majd a jövőben.

A lépés egyáltalán nem volt meglepő, hiszen egyes források már egy héttel korábban kiszivárogtatták, hogy az illetékesek erre készülnek. Eddig többnyire a Samsung Knox biztonsági csomagot futtató készülékeit, valamint a BlackBerry operációs rendszert használták ezen körökben, míg eleinte a kanadai cég megoldása volt egyeduralkodó, most viszont háromra bővül majd a jóváhagyott szoftverek száma. iPhone telefonokat és iPad táblákat természetesen eddig is használtak a katonák, ám ezt nem hivatalosan tették, mostantól fogva azonban a minisztériumban minden akadály elhárul azok elől, akik munkájuk során szeretnék ezen készülékeket használni.

A légierő még ennél is tovább megy, szerintük egyedül az iPad táblákkal évente több mint 5 millió dollárt spórolnak meg. Ezt úgy érik el, hogy a korábban használt vaskos kézikönyveket és nyomtatott szabályzatokat a táblákon használt elektronikus változatokra cserélik, ezzel pedig csökken a repülőgépeken hordozott súly, amely természetesen a felhasznált üzemanyag tekintetében is visszaesést eredményez. 10 év alatt 50 millió dollárra rúghat a spórolás, ami nem kis összeg. Az eredetileg megkötött szerződésben mintegy 18 ezer ilyen tábla PC beszerzését tették lehetővé 9,36 millió dollár értékben. Ebből 16 ezer már a legénység rendelkezésére áll, a maradék 2 ezret pedig éppen most osztják szét közöttük.


A márciusban közzétett adatok szerint a védelmi minisztérium csak idén 650 ezer iOS-készüléket szerezne be, ezek a régebbi, BlackBerry szoftvert futtató elődöket váltanák le.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások