Be nem jelentett folytatások...

Be nem jelentett folytatások...

2013. július 27. 21:21, Szombat
Közhely, de ettől még igaz: a játékpiacot - kevés kivételtől eltekintve - a folytatások és remakek uralják. Ez persze csak akkor probléma, mikor egy sokadik rész és az első epizód között hangyányi különbség sincs. Most azon címeket vesszük sorra, melyek nem egyedi címek, de az eddigi részek elég sok újdonságot tartalmaztak elődeikhez képest.

Az első cím az Uncharted 4. Nem is kétséges, hogy a Naughty Dog a Sony egyik zászlóshajója és Nathan Drake trilógiája a PS3 egyik legjobb és legsikeresebb franchise-za. Mivel a csapat két "kisebb" részre van osztva és az egyikük a The Last of Us munkálatait végezte, így folyamatosan megy a találgatás, hogy a másik csoport min dolgozott. A legtöbb tipp szerint Drake következő akcióján, mely már PS4-re jelenik meg.

A Resident Evil 7-ről már láttunk egy képet, melyről azonban kiderült, hogy nem volt valódi. Ennek ellenére teljesen elképzelhetetlen, hogy a Capcom nem bővíti tovább a sorozatot, még ha a hatodik rész sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Persze az sem elképzelhetetlen, hogy egy újabb mellékágat kapunk a Revelations után.A Gran Turismo 6 idén Karácsonykor jelenik meg PS3-ra, de a fejlesztő Polyphony Digital vezetője, Kazunori Yamauchi szerint a fekükben már pörögnek a PS4-es port képei és tervei. Nem lenne meglepő a dolog, hiszen jelen pillanatban csupán a Driveclub van jelen nyitócímként az autóversenyek szerelmesei számára, ami talán kevés lehet.

Utólag kiderült, hogy az Activision elég nagyon hibázott, mikor elengedte a True Crime: Hong Kong projektet. A Square Enix logója alatt Sleeping Dogs címet kapott alkotás mind kritikai mind anyagi sikert elért, így biztosan lesz folytatása. Ráadásul a csapat korábban kiadott egy álláshirdetést, melyben következő generációs alkotásukhoz keresnek munkatársakat. Meglepődnénk, ha nem a Sleeping Dogs 2 készülne.

A következő Hitman játék is biztosan készül, hiszen erről már tavaly beszámolt Tore Blystad. Ez lesz az első olyan kalandja a 47-es ügynöknek, amin nem az IO Interactive ügyködik, hanem egy másik cég. Ettől függetlenül megszavazzuk a bizalmat a csapatnak, hiszen az Absolution a jelenlegi generáció egyik legjobb alkotása és talán nem kap zöld utat egy rosszabb folytatás.Abból, ahogy a Square Enix a Thief új részét kezelte szinte következik, hogy jelen pillanatban már készül, a legnagyobb titkolózás mellett a Deus Ex 4/Human Revolution 2. Nem tudni, mi lesz a végleges cím, de az anyagi sikert jelentő Human Revolution után meglepő lenne, ha ez a franchise pihenőpályán maradna.

A Doom 4 szintén olyan cím, mely fejlesztése zajlik. Időnként felbukkan egy-egy hír vagy pletyka a címről, ám biztosat eddig nem nagyon közölt a Bethesda vagy az id Software. A legutóbbi értesülésből kiindulva a fejlesztési munkálatok az elejétől kezdődtek el, mivel a kiadó nem volt megelégedve az első eredményekkel.Lara Croft legújabb kalandja nem váltotta be az eladásaihoz fűzött reményeit a kiadónak, mely nem teljesen érthető. Igaz, a Square Enix is igen vegyesen nyilatkozik ebben a témában. Ám a kritikai és rajongói visszajelzések alapján nem hihető, hogy nem kapunk egy újabb Tomb Raider 2-t.

A végére maradt a Batman: Arkham franchise legújabb része. Bár az Origins hamarosan megjelenik, de Kevin Conroy, Denevérember szinkronhangja elárulta, hogy már készül az újabb játék. Mivel a WB Montreal készíti az Origins-t, így feltételezhető, hogy a Rocksteady dolgozik a másik projekten.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások