Kinövi a webet a Google

Kinövi a webet a Google

2013. augusztus 7. 22:39, Szerda
Az amerikai vállalat már közel sem csupán webes projektekkel foglalkozik, hanem egyre inkább előtérbe kerülnek a hardverek. Jó példa erre a nemrég bejelentett Chromecast.

A Google a keresőjével lett ismert, majd számos programot indított és egyre több területen jelent meg, elég csak a Chrome böngészőre, az Android és a Chrome OS operációs rendszerekre gondolni. Az elmúlt években azonban változást következett be a cég életében, hiszen feltűntek a hardverek is, amelyek között van különleges darab is, például a Pixel nevű notebook és az "okos szemüveg". Christopher Mims, a Quartz szerzője meg is jegyezte, hogy a társaság csak akkor élheti túl a következő évtizedet, ha "kinövi" a webet. Nos, úgy tűnik, ez megvalósul.

A szoftverek és a szolgáltatások mellett növekvő szerepet kapnak a hardverek, amire a legújabb példa a nemrég bemutatott Chromecast, amely mindössze 35 dollárba kerül és amely forradalmasítja a tévézést. Az eszköz leginkább egy USB-kulcsra hasonlít, de a HD-televíziók HDMI-csatlakozójára épül, és a streamingvideokat teszi elérhetővé a tévéképernyőn, már amennyiben a háztartásban megtalálható egy támogatott eszköz. Ez utóbbi lehet asztali és mobil PC, okostelefon, illetve tábla PC, a támogatott operációs rendszerek listáján pedig az Android, az iOS, a Windows, illetve a Mac OS X szerepel (bár az internetet a Google megoldásával, így például a Chrome böngészővel kell elérnünk).

A Google menedzserei közül Larry Page vezérigazgató különösen támogatja azt, hogy a vállalat egyre inkább jelenjen meg a hardverpiacon is. Ugyanakkor továbbra is fontos marad az Android, amire komoly feladat hárulhat a jövőben. A következő években még hangsúlyosabban megjelenhet az integrált rendszerek támogatása és a hirdetések mellett ezek jelenthetik a cég egyik fő bevételi forrását.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások