Lezajlott a Sony konferencia

Lezajlott a Sony konferencia

2013. augusztus 21. 12:22, Szerda

A redmondi cég óriásit húzott azzal, hogy a világ egyik legsikeresebb játéksorozatának legújabb részét adja ingyen az Xbox One előrendelői számára. Láthatóan tegnapról mára meg is ugrott az előrendelések száma.

Épp ezért várták sokan, vajon mit lép erre a Sony. Nos, a tegnapi napon lezajlott az ő konferenciájuk is, melyen nem nagyon tudtak meglepetést okozni. Többnyire a már korábban bejelentett címeiket mutatták be újra - illetve a külön hírként már bemutatott Shadow of the Beast és a mozikba is eljutó Watch Dogs film bejelentése okozott kisebb örömet.

Azt azonban el kell ismerni, hogy a Sony nagyon ráfeküdt a független és kisebb fejlesztők támogatására. Igazából ezek uralták a kölni bemutatót. Itt jelentette be a The Chinese Room, az Amnesia sorozat fejlesztője legújabb alkotását, mely csak PS4-re jelenik meg és az Everybody's Gone to the Rapture címet viseli. A Dear Esther játékmenetét követi az alkotás és semmi köze nincs a BioShock szériához.


A játék sztorija a világvégével indít. Egy tudóst alakítunk, aki azt próbálja meg kideríteni, pontosan miért is történt az egész. Ehhez kapunk egy teljesen nyitott és szabadon bejárható területet és a megszokott kalandozós játékmenetet. Megjelenési dátum még nincs.

Szintén bemutatkozott a Super Stardust készítőinek újabb alkotása, mely a Res0gun címet kapta és egy oldalra scrollozós űrhajós akciójáték lesz. Nyitócímként a PSN hálózatából tölthető majd le. A Tequila Works Rime című alkotását elnézve rögtön az Ico jutott eszünkbe, ami nagyon jó ajánlólevél lehet.


A Magicka fejlesztője, az Arrowhead Studios is leleplezte új alkotását, mely a Helldivers nevet kapta és szintén egy űrhajós akciójáték lesz. A függetlenek közül utolsónak a Cellar Door Games alkotása, a Rogue Legacy mutatkozott be, melyben négy főgonoszt kell legyőzni, hogy eljussunk az ötödikhez. A játékmenet a klasszikus 2D-s mászkálós stílust képviseli.

És akkor nézzük a nagyobb címeket. A Gran Turismo 6 december 6-án jelenik meg, a Knack pedig nyitócím lesz. Az inFamous: Second Son új karaktert kap Abigail Walker személyében, akinek a történetben betöltött szerepéről még nem tudunk sokat.


Emellett a Sony is nyilvánosságra hozta a nyitócímeit, mely egy nagyon hosszú lista, az érdeklődök itt olvashatják el. A cég elmondása szerint eddig 1 millió előrendelés érkezett a PS4-re, ami elég szép mennyiség. A gép november 29-én lesz elérhető Európában és mellé jár egy 14 napos Plus előfizetés és a Driveclub valamint a Res0gun.

A Plus egyébként szükséges lesz a PS4-hez, hiszen nélküle nem működnek a játékok multis részei. És itt derült ki az is, hogy hamarosan ingyenesen lesz elérhető a Plus táborának az Assassin's Creed III is. Nos, nagyjából ennyi lett volna a Sony konferencia. Hamarosan mindenkinek döntenie kell, Xbox One vagy PS4 tulaj lesz, ám a kölni események nem könnyítették meg eme helyzetet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások