Új küldetésekkel jön az Assassin's Creed Liberation HD

Új küldetésekkel jön az Assassin's Creed Liberation HD

2013. szeptember 16. 21:47, Hétfő
A különböző HD-verziói a más gépeken vagy korábban már megjelent játékoknak igen vegyes érzelmeket váltanak ki a rajongókból. Vannak, akik szimplán pénzlehúzásnak tekintik eme alkotásokat (legjobb példa a Splinter Cell vagy Metal Gear Solid felújítások), mások szerint így új közönséghez juthatnak el a korábban kultikussá vált programok (Beyond Good & Evil).

Persze vannak olyan esetek, mikor egy zsebkonzolon megjelent játék látogat át nagygépekre. Legutóbb például a Resident Evil: Revelations "mentette meg" a franchiseot a végső kárhozattól. Az eredetileg 3DS-en bemutatkozott alkotás ugyanis hosszú évek után az első olyan rész volt, ami hű maradt a klasszikus elődökhöz. A HD-verzió bírt pár hibával, de mégis az utóbbi évtized legjobb Resident Evil alkotásaként vonult be a történelembe.

Az Assassin's Creed sorozatnak nincs erre szüksége. A kicsit unalmas első után jött egy közel tökéletes második rész, két remek kiegészítő, majd a fantasztikus tengeri ütközetekkel bíró harmadik epizód. És már úton a negyedik, Black Flag alcímű fejezet, mely hamarosan meg is jelenik. Közben pedig jött egy Vita-exkluzív játék, melyben, a széria történetében első alkalommal egy nő volt a főszereplő. A Liberation szép siker is lett, a rajongók is kedvelték, így jön a HD-verzió.

Az Assassin's Creed: Liberation HD a Digital Daysen volt kint játszható állapotban és a legtöbben elégedetten nyilatkoztak a portról. A sztori szerint az Amerikai Függetlenségi háború után járunk, épp miután a franciák visszafoglalták New Orleanst a spanyoloktól és a rabszolgaság fontos gazdasági tényezővé vált a közösségben. Aveline de Grandpré egy francia kereskedő lánya, aki meglehetősen jómódúan él. Ám egy nap elkezdi zavarni a körében található igazságtalanság és fellép ez ellen, illetve természetesen a megszokott Templomosok kontra Bérgyilkosok konfliktusba is belekeveredik.

Az első, hogy a fejlesztést nem a fő szériát készítő Ubisoft Montreal végzi, hanem a Vitás verziót is tető alá hozó Ubisoft Sofia. A grafikát az AnvilNext motor nyújtja, ami a harmadik rész alatt is dübörgött, szóval legjobban ama epizódra hasonlít majd a környezet. Ám azért azt nem éri el, hiszen mégis csak egy zsebkonzol adta az alapot, a maga behatárolt lehetőségeivel, de azt el kell ismerni, hogy nagyon szépen felturbózták a grafikát.

Mellette teljesen újravették a hangokat, az átvezető jeleneteket az alapjaiktól dolgozták át a jelenlegi generációs gépekre. Ami maradt, az az irányítás. Aveline éppen azokkal a mozdulatokkal operál, mint korábbi társai, bár jóval elegánsabban és okosabban küzd. Ennek oka, hogy nem olyan erős, mint Ezio vagy Altair, a kardját is például folyamatosan maga mellett tartja, élével a földnek.

Természetesen nőiességét a küldetésekben is bevetheti: az őröket például el lehet csábítani, becsalogathatjuk őket egy sötét helyre, hogy végezzünk vele, de rá is őket vehetjük, hogy harcoljanak értünk. Újdonság, hogy a Vita verzióban kifogásolt történet itt kiegészül, mivel kapunk 15 új küldetést is. A fejlesztők szerint így jobban összeáll majd a kép és számos, a korábbi változatban nyitva maradt kérdésre illetve nehezen érthető részre választ kapunk.

Szóval akinek anno kimaradt Aveline kalandja, annak érdemes lesz tennie egy próbát a jövő év elején megjelenő Liberation HD-vel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások