Javít a képstabilizáción a Samsung új kamerája

Javít a képstabilizáción a Samsung új kamerája

2013. október 7. 18:21, Hétfő
A gyártó a meglévő termékekhez képest jelentős javulást ígér új 13 megapixeles modulja révén, amely hatékonyabb képstabilizációt és alacsony háttérfénynél is világosabb képeket eredményez.

A Samsung először a számára hazai pályán rántotta le a leplet új kameramoduljáról, amely legkorábban a jövőre megjelenő okostelefonokban kaphat majd helyet. A cég - ahogy azt a bevezetően is említettük - egyszerre két területen ígér komoly előrelépést. A dél-koreai weboldal fordított változatában arról olvashatunk, hogy az új 13 megapixeles kamera éppen ott kínál újítást, ahol a jelenleg kapható változatok egyelőre elmaradnak a várakozásoktól. A legfontosabb jellemző, hogy éppen kétszeres hatékonyságot nyújt az optikai képstabilizáció (OIS) területén, hiszen az átlagosan 0,7 fok helyett 1,5 fokos eltérést korrigál a kamera kalibrálásával, így kezünk remegését sokkal inkább kiiktathatjuk a felvételek készítésénél.

A másik fontos újítás az alacsony háttérvilágítással küzdő fotók minőségénél jelentkezik, itt ugyanis - legalábbis a cég állítása szerint - pontosan nyolcszor világosabb példányok készíthetők, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. A modul fogyasztási mutatói is kedvezőbbek az elődökhöz képest, miközben a fizikai méret nem változott, ez maradt 10,5 x 10,5 x 5,9 mm. A sorozatgyártás azonban csak jövőre indul meg, így az akkor megjelenő új okostelefonokban láthatjuk majd viszont a fejlesztést. A Samsung szerint riválisokkal is tárgyalnak a modul alkalmazásáról, így nem kizárólag a Galaxy család tagjai részesülnek majd annak szolgáltatásaiban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások