Közepesen sikerült a Batman: Arkham Origins

Közepesen sikerült a Batman: Arkham Origins

2013. október 25. 23:00, Péntek
A Rocksteady megmutatta milyen az, mikor egy ismert szuperhőst egy hozzá tökéletesen illő világba helyez be egy fejlesztő. A WB Montreal most bizonyítja, ez nem is olyan egyszerű.

A kezdetek
2009-ben a Rocksteady és a Warner Bros bemutatta, hogy nem csupán a filmvilágban képes feltámadni az egyik legismertebb szuperhős, Denevérember. Az Arkham Asylum kirobbanó sikert aratott remek hangulatával, pazar sztorijával és szinte tökéletes, pár gombra építő harcrendszerével. De kiemelhetnénk még a nyomozós jeleneteket, a lopakodós részeket... szóval szinte mindent. Két évvel később bekövetkezett az, amit őszintén megmondva kevesen vártak: az Arkham City minden tekintetben felülmúlta elődjét.

Majd robbant a bomba: a Rocksteady nem vállalja a harmadik részt, azt a WB Montreal készíti majd el. Sokakban rossz szájízt hagyott az is, hogy nem egy folytatást, hanem egy nulladik epizódot kapunk, mely az Arkham Asylum előtt játszódik nagyjából öt évvel. Az előzetesek alapján még reménykedtünk, hogy sikerül felnőni a franchise színvonalához, ám a végleges változattal töltött órák után kijelenthetjük, hogy ez nem jött össze.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A sztori
Bruce Wayne számára még friss a szuperhős szerep, alig pár "bevetésen" van túl (pontosabban két éve tevékenykedik eme iparágban), ám a helyi gengszter-vezér, Fekete Maszk haragját már kivívta. Éppen ezért az úriember vérdíjat tűz ki Batman fejére, melyre nyolc bérgyilkos jelentkezik be. Ha ez még nem lenne elég, Jim Gordon sem tudja igazán hova tenni a maszkos igazságosztót és a rendőrség is ellenfélként kezeli őt.

A két tűz közé szorult bajnok azonban nem retten meg a kihívásoktól és elindul, hogy letudja a "feladatát" és rendet tegyen a városban. Mivel egy előzményről van szó, így Wayne alakja is teljesen más, mint amit a későbbi programokban megismerhettünk. Az Originsben még egy dühös, a szuperhős szereppel még nem teljesen azonosuló gazdag ficsúr, akivel eleinte igen nehéz lesz együtt érezni, de idővel már jókat mosolygunk a néha cinikus, néha kimondottan bunkó beszólásain, cselekedetein.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A küldetések...
...ezúttal is igen jól sikerültek és a fő vonaltól szinte bármikor eltérhetünk, hogy kiránduljunk egy kicsit városban Karácsony estéjén. Az egész környezet és maga a hangulat olyan, mintha Tim Burton Batman-filmjét látnánk és erre rátesz egy lapáttal a Pingvin és Anarchiát is magában foglaló mellékküldetések tömkelege is. Természetesen tudunk ismét nyomozni is, az ilyen rejtélyek általában újabb érdekes történésekhez vezetnek.

Azonban mindegy, hogy a fő- vagy mellékküldetéseket visszük, szinte óránként találkozunk majd egy-egy ismertebb gonosztevővel. Az első pár küldetésben például Gyilkos Krok, Pingvin, Őrült Kalapos, Áramütő és Joker is az utunkba kerül. Utóbbiról érdemes kiemelni, hogy Mark Hamill nem vállalta a szinkront, így új hangot kapott Troy Baker orgánumával, ami ha lehet még jobban passzol a karakterhez, mint az egykori Luke.

Listázás a fórumban