Machete gyilkol - Totális agymenés

Machete gyilkol - Totális agymenés

2013. október 29. 13:47, Kedd
Vannak filmek, amik senkinek nem okoznak meglepetést, a Machete gyilkol pont olyan, amilyet vártunk. És az űrben játszódó harmadik rész az előzetes alapján még jobb lesz. Ha lesz.

Hogy tetszett a Machete gyilkol?
Tetszett, jó film
Közepes lett
Gyengén sikerült
A világ legfeleslegesebb dolga kritikát írni a Machete folytatásáról. Legalábbis azok számára, akik látták az első részt - aki pedig nem látták, inkább azt nézzék meg először, ha érdeklődnek Robert Rodriguez filmjei iránt. Ugyanis, aki tudja, hogy milyen volt a Machete, az azt is tudja, hogy milyen a folytatás, talán még be sem kell szorozni kettővel. Ergó, akinek bejött az a film, annak kötelező kritikánk tárgya, más kérdés, hogy be fog-e jönni neki. Akinek pedig nem..., nos, az messziről kerülje el, főleg, mert még meztelenkedés sincs nagyon benne.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A Machete gyilkol történetéről legyen elég annyi, hogy az amerikai elnök megkéri Machetét, hogy kapjon el egy rosszfiút (még véletlenül sem Mel Gibsont, ahogy azt az előzetesek félrevezetően sugallják) és mentsen meg rengeteg emberéletet, cserébe kap amerikai állampolgárságot, és még vizsgát, valamint esküt sem kell tennie. A saját személyes drámájába merülő Machete Cortez végül bólint a megbízatásra és nekilát darálni.

Ennyi. A Machete gyilkol ugyanolyan gyilkos és mocskos szórakozás, mint az első rész. Se nem jobb, se nem rosszabb, ugyanolyan - bár lehet, hogy az újdonság erejének elszállása miatt mások nem így fogják látni. Machete továbbra is kőkemény, nem tweetel, nem cigizik és senki sem ismeri őt, az ölészet továbbra is fantáziadús és elvetemült, bár mintha a elpazarolt vér mennyiségét visszafogták volna. A filmből természetesen nem hiányozhatnak a szándékos, gagyifilmes megoldások és a jó csajok sem, a sztárparádéról pedig már előzetesen is értesülhettünk. (Michelle Rodriguez hanyagolása kellemetlen meglepetés volt, és az is, hogy Alexa Vega ennyire semmilyen szerepet kapott.)

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A történetre nyilván nem érdemes sok szót vesztegetni, annyit viszont megjegyeznénk, hogy jó pár meglepetés, a nézőkből csodálkozást kiváltó húzás van benne, amiért mindenképp jár a nagy piros pont - még az is kiderül, hogy Machete nem sérthetetlen. Persze amit látunk, a fordulatokat és a dramaturgiai elemeket egy percig sem szabad komolyan venni.

Robert Rodriguez tehát újabb remek filmet írt, rendezett, vágott, fényképezett, gyártott és hangszerelt, de a Machete gyilkol szigorúan csak az első rész rajongóinak való. Sajnos az anyagi bukás miatt nem sok esély van a harmadik epizódra, pedig... Maradjunk abban, hogy rég voltunk ilyen kíváncsiak egy film folytatására. Hátha lesz Machete megint gyilkol... az űrben. Ha nem, akkor megmarad nekünk a Machete előtt és után vetített előzetes, ami tényleg döbbenetes.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Machete gyilkol (Machete Kills)
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 107 perc, 2013 (18)
18 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Robert Rodriguez
forgatókönyvíró: Robert Rodriguez* zeneszerző: Robert Rodriguez
operatőr: Robert Rodriguez
producer: Robert Rodriguez
vágó: Robert Rodriguez

szereplők:
Danny Trejo (Machete Cortez)
Amber Heard (Miss San Antonio)
Michelle Rodriguez (Luz)
Jessica Alba (Sartana)
Charlie Sheen (elnök)
Mel Gibson (Voz)
Sofía Vergara (Madame Desdemona)




Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások